Wielercircuit en BMX-baan

In de Reeshof komen wielerliefhebbers en skaters aan hun trekken. In de buitenlucht kunnen fietsers en skaters het wielercircuit van ca. 2100 meter gebruiken. Het geasfalteerde circuit bestaat uit 3 banen:

  • Baan 1 is 500 meter
  • Baan 2 ca. 1150 meter lang
  • Baan 3 is 415 meter en heeft licht oplopende bochten

Baan 1 en 2 zijn niet alleen geschikt voor wielrennen, maar ook voor: skeeleren, snelwandelen, hardlopen, Nordic Walking, e.d. en zijn voorzien van verlichting.

Vaste gebruiker van het wielercircuit is Wielerclub Pijnenburg. Maar elke Tilburger kan gebruik maken van deze accommodatie.

Adres
Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ  Tilburg

Toegang
Om te skeeleren/fietsen op het Jan Pijnenburg wielercircuit hebt u een toegangspasje nodig. Een pasje is te koop bij zwembad Reeshof of Stappegoor en bij de receptie in T-kwadraat. Een pasje geeft 1 jaar toegang tot het wielercircuit.

Wissel uw sleutel om
De sleutels die toegang gaven tot de wielerbaan zijn niet meer te gebruiken. Bent u in het bezit van een sleutel dan kunt u deze kosteloos omwisselen tegen een pasje bij zwembad Reeshof of Stappegoor. U krijgt dan 1 jaar gratis toegang tot het circuit.

BMX- fietscrossbaan
Sinds eind 2008 beschikt Tilburg over een BMX-fietscrossbaan. De zogenaamde 'dirtbaan' ligt naast het wielerscircuit aan de Moersedreef/ Brummenpad in de wijk de Reeshof. Jongeren hebben de baan inmiddels al omgedoopt tot 'Flying Hills'. Met een lengte van ruim 120 meter behoort de baan tot de grootste, vrij toegankelijke fietscrossbanen van de Benelux.

Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy