Aangepast sporten

Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant organiseert en ondersteunt activiteiten om mensen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen een lichamelijke, visuele, auditieve en verstandelijke beperking en chronisch zieken.

Meer informatie over nieuws, evenementen, activiteiten, sportaanbieders/verenigingen en het sportcoachtraject kunt u vinden op: www.steunpuntaangepastsporten.nl
 

Sport met een Rolstoel

Het Steunpunt Aangepast Sporten (regio Midden-Brabant) organiseert i.s.m. Harting-Bank Nederland en TNS Rijen ieder jaar de cursus "sport met een rolstoel". Het doel is om mensen met een beperking te leren om optimaal gebruik te maken van hun rolstoel tijdens het sporten.
 
Doel van de cursus
De cursist leert een goede houding, kennis en vaardigheden, die hem/haar in staat stellen zijn/haar rolstoel zo optimaal mogelijk te gebruiken. Hierdoor kan hij/zij zelfstandiger functioneren en eventueel aan een rolstoelsport deel gaan nemen.

Voor wie?
De cursus is voor gebruikers van handbewogen rolstoelen tussen de 12 en 70 jaar oud. Ook partners, begeleiders, leiders en trainers die actief zijn in het aangepast sporten kunnen deelnemen aan deze cursus.

Inhoud
• Eigen vaardigheid in de rolstoel verbeteren door het oefenen en trainen van verschillende basisvormen, zoals: vallen, rijden, draaien, balanceren en verplaatsen vanuit/naar een rolstoel.  
• Rolstoelverkenning, zithouding en het leren kennen van het materiaal in samenwerking met een leverancier.
• Praktijk van verschillende sporten, zoals basketbal, badminton, tennis en zitvolleybal.  

Meer informatie
Kijk op www.steunpuntaangepastsporten.nl/sporter/rolstoelvaardigheidstraining
 
Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy