Nationale Sportweek

afbeelding_voor_online_nieuw.PNG

De Nationale Sportweek is een jaarlijks initiatief van NOC*NSF in samenwerking met sportbonden, gemeenten, sportverenigingen en sportaanbieders. Dit landelijke sportevenement zet een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage en laat zien hoe gezond maar vooral leuk sporten en bewegen is.

De Nationale Sportweek is verplaatst naar september en vindt in 2016 plaats in de week van 17 -25 september. Daarmee valt het samen met de Europese Sportweek én de start van het nieuwe sportseizoen.

Landelijke thema van de Nationale Sportweek is dit jaar weer 'Ik neem je mee!'. Dit betekent dat zoveel mogelijk sporters een vriend, collega, buurman of familielid moeten meenemen naar een sportactiviteit om zo het plezier van sporten te laten zien. Maar belangrijker nog, om zo het plezier van samen sporten te ervaren. Want samen sporten is leuk! Dit is dan ook de campagne die vanuit Tilburg gevoerd wordt.

MEETING MONDAY
Vanaf vandaag (15 augustus) tot en met de start van de Nationale Sportweek maak je elke week kennis met Tilburgse sporters. Deze sporters vertellen waarom sporten in Tilburg zo leuk is en waarom samen sporten helemaal te gek is.

12 september: We laten Joris Mathijsen in het Koning Willem II stadion aan het woord over het plezier van voetballen en sporten in teamverband. Bekijk hier het filmpje.

5 september: We maken kennis met Greg en Femke van Hest. Twee top hardlopers met een grote passie voor deze sport. Zij vinden het leuk om samen te trainen. Bekijk hier het filmpje.

29 augustus: Nasser El Jackson en kids van Buurtsport Tilburg staan vandaag in de spotlights. Nasser, freestyle voetballer en panna speler, daagt de jongens geregeld uit voor een potje (straat)voetbal. Ze vinden het super leuk om samen te sporten. Bekijk hier het filmpje.

22 augustus: Vandaag leren we Lonneke en Maartje kennen: twee jonge, fitte dames die sporten bij de sportschool van de Univerisiteit. Zij vinden het leuk om daar sámen te sporten. Bekijk hier het filmpje.

15 augustus: Vandaag maken we kennis met de eerste sporters: de broertjes Dennis Mollet en Tommy Mollet staan in de spotlights. Zij hebben beiden Taekwondo als topsport beoefend en geven nu op enthousiaste wijze training aan jong en oud in Tilburg. Bekijk hier het filmpje.

Meer informatie voor Tilburg volgt op onze sociale media accounts. Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Algemene informatie is alvast te vinden op: www.nationalesportweek.nl.

JOGG WEEK
Jongeren Op Gezond Gewicht JOGG sluit met de JOGG week aan bij de Nationale Sportweek. Naast het stimuleren van sport en bewegen worden projecten rondom gezond eten en water drinken op scholen en verenigingen onder de aandacht gebracht. Het gehele programma is te vinden op: http://www.sportintilburg.nl/jogg.
Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy