Voorleeshulp


U kunt de website laten voorlezen. Dat geldt voor zowel de homepage als alle andere pagina’s. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het programma BrowseAloud.


Voor wie is het?

BrowseAloud is er voor mensen met een visuele beperking of mensen die niet goed kunnen lezen. Ook voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal maakt de voorleeshulp het bezoeken van een website makkelijker en leuker.

Hoe werkt het?

Het gratis programma BrowseAloud hoeft u slechts één keer te downloaden en installeren (bestandsgrootte: 24 MB). Vervolgens kunt u de voorleeshulp gebruiken op alle websites die op BrowseAloud zijn aangesloten. De link naar de gratis download vindt u onderaan deze pagina. Het programma hoeft maar een keer gedownload te worden. Het werkt op alle websites die BrowseAloud voorleeshulp aanbieden.

Als u met de cursor over de tekst beweegt, wordt die voorgelezen. De voorgelezen tekst wordt ook woord voor woord in een aparte kleur getoond. De tekst is ook te vergroten en dan in een apart venster te lezen.

U kunt de voorleeshulp aan uw eigen wensen aanpassen. Zo is de voorleessnelheid te wijzigen, kan een vergrotingsvenster geopend worden en zijn het lettertype en de lettergrootte te veranderen. Hieronder is een link naar de handleiding van BrowseAloud te vinden.

Download BrowseAloud
Bezoek de website van BrowseAloud voor de handleiding
Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy