WEURO 2017: Het EK Vrouwenvoetbal komt naar Tilburg

Van 16 juli tot 6 augustus 2017 vindt UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017) plaats in Nederland. Dat is het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Tilburg is één van zeven speelsteden. Vijf wedstrijden vinden er plaats in het Koning Willem II stadion, waarvan één wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen en één kwartfinale. Hier vind je het wedstrijdschema. Kaarten zijn nu te koop via weuro2017.nl/tickets. Voor meer informatie over het EK, ga naar http://weuro2017.nl/nl/host-cities/tilburg

weuro2017.png

De gemeente Tilburg, en in het bijzonder Sportbedrijf Tilburg, willen rondom het EK de kans aangrijpen om meer meisjes en vrouwen in Tilburg te enthousiasmeren om vanaf het schooljaar 2016-2017 te gaan sporten, in het bijzonder voetballen. Vanaf 100 dagen voor de start van het EK op 16 juli, worden er in en rondom Tilburg vele verschillende voetbalactiviteiten georganiseerd om het EK en het voetbalspelletje te promoten. Maar ook voor die tijd zal Tilburg aandacht geven aan het EK. Wil jij weten wat er rondom het EK te doen is in jouw buurt? Binnenkort is op deze website een overzicht te vinden met alle voetbalactiviteiten in Tilburg.

Nieuws

Let's celebrate:  Aftrap EK voetbal voor vrouwen in Tilburg

Vrijdag 7 april is het precies 100 dagen voor het UEFA Women’s EURO 2017 dat van 16 juli tot 6 augustus plaats vindt in Nederland. Tilburg telt, net als de overige zes speelsteden, op 7 april officieel af naar de start van het sportevenement. Dit gebeurt op het Pieter Vreedeplein, waar  om 16.00 uur ambassadeur Kirsten van de Ven en burgemeester Noordanus de 100 dagen kick-off tot het EK verrichten. Vervolgens zijn er tot 19.00 uur allerlei activiteiten te doen op het plein in het centrum van Tilburg. Er vindt een BFF (Best Football Friends) toernooi plaats waarbij de meiden voor een plaats in de regiofinale strijden. Daarnaast wordt de EK Mobiele Fanzone onthuld, waar je diverse voetbalspelletjes kunt spelen zoals Keepie Uppie, pannavoetbal, speedcage en tafelvoetbal. Verder is de officiële WEURO mascotte Kicky aanwezig en zorgt de Kidz-DJ voor een muzikale aankleding. Dus kom kijken en meedoen en maak kans op een kaartje voor een EK wedstrijd in het Koning Willem II stadion!

Tess Smit EK junior-ambassadeur

Afgelopen woensdag 15 maart is Tess Smit verkozen tot EK junior-ambassadeur van speelstad Tilburg. Tijdens de finale in het Koning Willem II stadion, waar komende zomer maar liefst vijf EK-wedstrijden worden gespeeld, nam zij het op tegen Janne Hutten, Caro van Helvoort en Demi Smulders.

Prijsvraag
Vooraf was er een prijsvraag uitgezet waar meiden door middel van een filmpje konden laten zien hoe graag ze EK junior-ambassadeur wilden worden. Vier daarvan werden uiteindelijk uitgenodigd voor de finaledag. Overigens zijn alle vier de finalisten door speelstad Tilburg al benoemd als EK-promotor.
 
Finale
Tijdens de middag namen de finalisten deel aan vier onderdelen: een EK-quiz, een vlog maken, interviewen en geïnterviewd worden en een voetbalparcours. Alle vier de meiden waren razend enthousiast en slaagden met vlag en wimpel voor alle onderdelen. Aan het eind van de middag kregen ze de kans om Willem II jeugdspeler Wesley van Dongen te interviewen en daarna was het tijd om de winnaar bekend te maken.

De Tilburgse Tess Smit werd uiteindelijk tot EK junior ambassadeur benoemd. De Tilburgse, 10 jaar oud, mag vooraf en tijdens het Europees Kampioenschap naar voetbalactiviteiten en wedstrijden toe om het evenement te promoten. Zij zal, naast EK-ambassadeur Kirsten van de Ven, het gezicht zijn van speelstad Tilburg. Maar ook de andere meiden zijn als EK-promotors deze zomer veel te vinden bij EK-activiteiten. Zo werd het een mooie voetbalmiddag in Tilburg, met 4 winnaars!Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy