Een sportief event? Sport in Tilburg!

Feestelijke, zakelijke en/of sportieve events moeten een onuitwisbare indruk achterlaten. Om onder andere teamuitjes, clinics, sportdagen, workshops, congressen en beurzen te faciliteren, biedt Tilburg een scala aan topaccommodaties met uiteenlopende mogelijkheden en ambiances.

Sportcomplex T-Kwadraat
Deze indrukwekkende nieuwe sportaccommodatie biedt een zaal van 3.000m2 met een vrije hoogte van maar liefst 9 meter, 8 kleedkamers, 1.500 tribuneplaatsen, fitnesscentrum The Gym4U en het SportMedisch Centrum. Daarnaast huisvest het complex vergaderruimten, diverse horecaformules van Horeca T-Kwadraat en Klimcentrum Neoliet.

Ireen Wüst IJsbaan
De naar meervoudig Olympisch, Wereld en Europees schaatskampioene vernoemde indoor 400 meter baan beschikt over een Official Timepoint van MyLaps. In het midden van de baan ligt een ijs(hockey)vloer van 30 bij 60 meter. Begin april smelt het ijs en is de hal tot en met eind augustus een enorme evenementenhal met een oppervlakte van 14.000m2.

Olympische atletiekbaan
Voor sportieve buitenevenementen biedt Tilburg een volwaardige Olympische atletiekbaan met acht lanen en een Mondo-toplaag. Op het terrein is er ruimte voor speerwerpen, verspringen en kogelstoten. Uiteraard is de baan uitgerust met de laatste techniek van MyLaps op het gebied van tijdsregistratie.

IJssportcentrum Tilburg
Nederlands mooiste ijshockeyarena biedt onderdak aan de Tilburg Trappers en was in 2010 gastheer van het succesvol georganiseerde WK IJshockey, met elke avond een uitverkochte arena. Er zijn ruim 2.500 tribuneplaatsen, een VIP lounge en diverse andere horecagelegenheden. Als van mei tot en met augustus de vloer (1.800m2) ijsvrij is gemaakt, is het complex ook geschikt voor andere (sport)evenementen.

Koning Willem II Stadion
Voor evenementen met een sportieve uitstraling vormt dit stadion het perfecte decor. Een heuse voetbaltempel met plaats voor 14.700 toeschouwers. Natuurlijk ideaal voor sportwedstrijden, maar ook geschikt voor concerten en andere evenementen. Al dan niet in combinatie met de horecamogelijkheden en zalen in het stadion.

Recreatiebad Stappegoor
In dit sfeervolle zwembad is niets te gek. Zo vindt hier jaarlijks de ‘Springbreak’ plaats. Dit grootste Tilburgse studentenfeest met als thema Swim, Drink & Dance trekt verdeeld over twee avonden ruim 3.000 feestende jongens en meiden.

Maar er is meer...
Naast deze sportieve mogelijkheden in Tilburg, is ook de wieler-, skeeler- en skatebaan in het Tilburgse stadsdeel Reeshof een schitterende accommodatie. Verder telt Tilburg een groot aantal (kunst)grasvelden en is er vanaf 2012 een beachsportveld beschikbaar. Maar niet alleen sportaccommodaties maken Tilburg tot een geweldige plaats om een event te organiseren. Zo is megabioscoop Euroscoop ideaal om congressen en bedrijfspresentaties te organiseren. Verder maken de talrijke gevarieerde en gastvrije slaap-, eet- en uitgaansgelegenheden Tilburg tot de beste keuze!

Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy