Sport Support Tilburg, de link tussen sport en bedrijfsleven

Veel sportverenigingen staan de laatste jaren voor grote uitdagingen. Vraagstukken die je waarschijnlijk wel herkent als een teruglopend aantal vrijwilligers, minder inkomsten uit sponsoring of de kantine, toegenomen wet- en regelgeving  en een grotere concurrentie zijn hier onder andere de oorzaak van. Het is voor verenigingen dan ook belangrijk om op verschillende gebieden te beschikken over de juiste kennis en expertise.

Deze kennis en expertise zijn in ruime mate aanwezig bij je verenigingsondersteuner maar ook bij het Tilburgse bedrijfsleven. Veel maatschappelijk betrokken bedrijven dragen de sport in Tilburg een warm hart toe, hebben de deskundigheid en delen deze kennis graag met jouw vereniging.

Sport Support Tilburg gaat voor je op zoek naar een bedrijf dat jouw vereniging helpt met advies en ondersteuning en matcht je vraag met de kennis en expertise van dat bedrijf.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
In de praktijk kun je als vereniging tegen concrete, maar ook  beleidsmatige vraagstukken aanlopen. Enkele voorbeelden.

Je vraag
Onze financiële administratie kan vereenvoudigd worden. Hoe pakken we dat aan?

De oplossing en match
Een medewerker van een accountantskantoor bekijkt de opzet van de financiële administratie van de vereniging en geef tips over hoe deze verbeterd kan worden.

Je vraag
We willen ons meer profileren om nieuwe leden te trekken. Hoe doen we dat?

De oplossing en match
Een adviseur van een marketing en communicatieafdeling van een groot Tilburgs bedrijf helpt de vereniging een marketingplan te schrijven zodat de vereniging zich extern beter kan profileren en meer resultaat heeft bij zijn ledenwerfacties.

Je vraag
We zien kansen in het samenwerken met andere sport- en niet-sportverenigingen in onze wijk. Zo kunnen we op de langere termijn levensvatbaar blijven als sportvereniging. Met welke organisaties zouden we kunnen gaan samenwerken en wat hebben we elkaar dan te bieden?

De oplossing en match
Een ondernemer met veel ervaring in het leggen van verbindingen begeleidt de vereniging bij de stappen die genomen moeten worden om samenwerkingspartners te vinden en een samenwerking tot een succes te maken.

Wat moet ik doen als ik een vraag heb?
Als je een vraagstuk hebt waarbij je advies kunt gebruiken en/of specifieke kennis zoekt, neem dan contact op met je verenigingsondersteuner. Of leg de vraag voor aan Cathy Kleve van Sport Support Tilburg via sportsupport@tilburg.nl.
 
Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy