Op weg naar een topprestatie?
Sport in Tilburg!

Presteren, presteren, presteren. Daar draait het om bij topsport. En die prestaties moeten op het juiste moment worden geleverd, het piekmoment. Dat vraagt om een optimale voorbereiding in accommodaties die het allerbeste uit topsporters halen. Sport in Tilburg heet ambitieuze sporters van harte welkom. De accommodaties in Tilburg zijn echter niet alleen de beste optie voor trainingskampen, maar vormen ook het ideale toneel voor (top)sportevenementen en congressen.

Sportcomplex T-Kwadraat
Deze indrukwekkende sportaccommodatie biedt een zaal van 3.000m2 met een vrije hoogte dan maar liefst 9 meter, 8 kleedkamers, 1.500 tribuneplaatsen, fitnesscentrum The Gym4u en het SportMedisch Centrum. Vergaderruimten variërend van 10 tot 150 personen maken T-Kwadraat multifunctioneel. Kortom, dit complex heeft alles in huis om (top)evenementen te huisvesten en tot een doorslaand succes te maken.

Ireen Wüst IJsbaan
De naar meervoudig Olympisch, Wereld en Europees schaatskampioene vernoemde indoor 400 meter baan beschikt over een Official Timepoint van MyLaps. In het midden van de baan ligt een ijshockeyvloer van 30 bij 60 meter. Dus ook shorttrackers en kunstrijders kunnen hier volop aan de slag. Van april tot en met augustus maakt de ijsvloer ruimte voor een gewone vloer en verandert de Ireen Wüst IJsbaan in een (overdekte) multifunctionele accommodatie voor allerlei (sport) evenementen.

Olympische atletiekbaan
Acht lanen met de prestatieverhogende Mondo-toplaag. Dat maakt deze atletiekbaan tot een volwaardige Olympische (trainings)-accommodatie. Op het terrein bestaat ook ruimte voor speerwerpers, verspringers en kogelstoters. Uiteraard is de baan uitgerust met de laatste techniek van MyLaps op het gebied van tijdsregistratie.

IJssportcentrum Tilburg
Nederlands mooiste ijshockeyarena biedt onderdak aan de Tilburg Trappers en was in 2010 gastheer van het succesvol georganiseerde WK IJshockey, met elke avond een uitverkochte arena. Het stadion telt ruim 2.500 tribuneplaatsen. Dat maakt het complex ook geschikt voor allerlei (sport)evenementen, met name als van mei tot en met augustus de vloer met een oppervlakte van maar liefst 1.800m2 ijsvrij is.

Koning Willem II Stadion
Een heuse voetbaltempel. Het gras is te ruiken vanaf de tribunes. Als het stadion gevuld is met bijna 15.000 toeschouwers is de ambiance overweldigend. Het is ideaal voor (oefen)wedstrijden, maar ook perfect voor evenementen, al dan niet in combinatie met de horecamogelijkheden en (vergader)zalen in het stadion.

Nog meer Sport in Tilburg
Deze topaccommodaties liggen allemaal op loopafstand van elkaar (maximaal 500 meter). Naast deze sportieve mogelijkheden, is ook de wieler-, skeeler- en skatebaan in het Tilburgse stadsdeel Reeshof perfect geschikt voor trainingsstages. Daarnaast biedt Sport in Tilburg de Watersportbaan (van roeivereniging Vidar) en talrijke (kunst)grasvelden. Vanaf 2013 wordt het aanbod aangevuld met een beachsportveld en Sportcomplex Drieburcht, een multifunctioneel complex met zwembaden, sportbad op nationaal topniveau, sporthal, fitness, horeca en kinderopvang.

Meer dan sport
Niet alleen sportaccommodaties maken Tilburg tot een geweldige plaats om te werken aan topprestaties, ook de veelzijdige en gastvrije slaap-, eet- en uitgaansgelegenheden maken Tilburg tot de beste keuze!
 

Voorbeeldarrangement: Trainingskamp schaatsen
Locatie: Ireen Wüst IJsbaan
• Ontvangst met chocolademelk
• 2x per dag entree Ireen Wüst IJsbaan met MyLaps TimePoint
• Snert met roggebrood & spek
€ 10,- per persoon per dag (vanaf 10 personen)
Optioneel: entree megabioscoop Euroscoop: €6,- p.p. /
Fitness bij The Gym4U: € 5,- p.p. per uur.


Voorbeeldarrangement: Trainingskamp zwemmen
• Ontvangst met koffie/thee
• 2x per dag entree 25-meter Sportbad
• Gebruik T-Racer t.b.v. tijdsregistratie
• Lunch, bestaande uit soep met broodjes en koffie/thee/melk
€ 15,- per persoon per dag (vanaf 10 personen).

Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy