Sportcomplex Drieburcht

Sportcomplex Drieburcht is gelegen aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. Het zwembadbeschikt over een 25-meterbad, een therapiebad en een recreatiebad. Het recreatiebad is voorzien van een supersnelle, spectaculaire glijbaan en een groepswhirlpool. Daarnaast zijn er diverse speelattributen aanwezig. Ook kunt u lekker genieten in één van onze stoomcabines. Wist u dat er hier speciale dagen zijn waarop u alleen met vrouwen onder elkaar kunt zwemmen? Kortom, Sportcomplex Drieburcht biedt (water)pret voor iedereen. Wij verwelkomen u graag bij Sportcomplex Drieburcht.

Wagnerplein 1
5011 LP Tilburg
(013) 7516700

Bekijk de trailer:

Het nieuwe rooster
Het rooster voor het nieuwe seizoen in Sportcomplex Drieburcht is bekend. Klik hier voor de actuele tijden en tarieven of download het rooster in pdf.

Drieburcht bestaat 2 jaar!
Sportcomplex Drieburcht is jarig! En dat vieren we met jullie. Kijk op onze facebookpagina (www.facebook.com/drieburcht) voor een winactie!

Direct naar:
Recreatief zwemmen
Vrouwen zwemmen
Naturistenzwemmen
Banen zwemmen 
Aquafitness
Fifty Fit 
Baby- peuterzwemmen
Zwemles voor kinderen
Zwemles voor volwassenen
Zwemles voor vrouwen
Schoolprojecten
Drieburcht in 't kort
Over Drieburcht
Openbaar vervoer
Summerbreak


Recreatief zwemmen
Recreatief zwemmen betekent waterpret! En waterpret vind je zeker in sportcomplex Drieburcht. Met een groot sportbad, whirlpools, speelattributen en een spannende glijbaan is het een prima plek voor plezier voor jong en oud!

Let wel op: tijdens recreatief zwemmen in het Sportbad is een geldig zwemdiploma voor kinderen verplicht. 
Klik hier voor de tijden en tarieven

Het recreatief zwemmen op maandag vervalt vanaf 9 mei. U kunt in Sportcomplex Drieburcht recreatief blijven zwemmen op woensdag van 13.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 - 13.00 uur.

Vrouwen zwemmen (Ladies Time)
Wilt u alleen met vrouwen onder elkaar komen zwemmen, dat kan!
Ladies Time is vernieuwd, vanaf heden (september 2015) kunt u in alle drie de baden terecht:

  • Therapiebad: het warmste bad, volledig geblindeerde ramen en een vrouwelijke toezichthouder.
  • Recreatiebad: met glijbaan en whirlpool. Stoomcabine tegen betaling.
  • Sportbad: met duikplanken.

Waterattributen zijn in alle baden aanwezig.

Ladies Time wordt de volgende zondagen aangeboden van 13.30 - 15.30 uur:

7 februari, 6 maart, 17 april, 8 mei, 12 juni, 10 juli.Naturist? Kom naar Sportcomplex Drieburcht!
Van november tot en met februari opent Sportcomplex Drieburcht in Tilburg haar deuren voor naturisten (18 jaar en ouder). Elke woensdagavond van 19.00-21.00 uur kan u, tegen normaal tarief, naturistisch zwemmen in het afgeschermde therapiebad. Dit bad biedt u de mogelijkheid om heerlijk ontspannen te genieten van het warme water en speciale lichteffecten.
 
Banen zwemmen
Ongestoord baantjes trekken? Dat kan bij Sportcomplex Drieburcht! Er is ruimte voor zwemmers van ieder niveau. Vanaf 9 mei kunt u in Sportcomplex Drieburcht op maandag ook in de middag baantjeszwemmen; van 15.30 tot 18.00 uur. Hiermee vervalt het recreatief zwemmen op maandag.

Banen zwemmen +
Banen zwemmen + heeft wat extra’s ten opzichte van het reguliere banenzwemmen. Maak, naast het zwemmen, gebruik van:
- spinningfietsen
- turnmatten voor grondoefeningen
- techniekfilmpjes
- instructiekaarten met verschillende oefeningen
- kaarten om het aantal gezwommen baantjes bij te houden

U kunt hier vrijblijvend aan deelnemen, het wordt naast het reguliere banenzwemmen aangeboden.
Klik hier voor de tijden en tarieven

Aquafitness
Aquafitness is de verzamelnaam voor de lessen aquajogging, aquavaria, aquarobics en aquataebo. De lessen zijn gericht op het verbeteren van uw conditie, kracht, lenigheid en figuur. En daarmee uw gezondheid!
Klik hier voor de tijden en tarieven

Fifty-Fit
Fifty Fit staat voor gezellig en sportief bewegen voor 50 plussers. De lessen aquajoggen en watergymnastiek zijn gericht op het verbeteren of behouden van uw conditie, kracht, lenigheid en figuur. Uw gewrichten worden zo min mogelijk belast en u kunt de oefeningen doen in uw eigen tempo.
Klik hier voor de tijden en tarieven

Baby- en peuterzwemmen
In de lessen baby- en peuterzwemmen maken kinderen samen met vader of moeder, op een leuke manier kennis met water en zelfredzaamheid.
Klik hier voor de tijden en tarieven

Zwemles voor kinderen
Wij wonen vaak in de buurt van water, en we zoeken het water ook graag op. Daarom is goed leren zwemmen heel belangrijk. De Tilburgse Zwemschool verzorgt voor kinderen vanaf 4 jaar zwemlessen in sportcomplex Drieburcht. De lessen duren 45 minuten.
Klik hier voor de tijden en tarievenZwemles voor volwassenen
U bent nooit te oud om te leren. En u bent beslist niet de enige die nooit heeft leren zwemmen! U bent dan ook van harte welkom tijdens de zwemlessen voor volwassenen.
Klik hier voor de tijden en tarieven

Zwemles voor vrouwen
U kunt ook alleen met vrouwen onder elkaar zwemlessen volgen.
Klik hier voor de tijden en tarieven


Openbaar vervoer
Het zwembad is makkelijk bereikbaar met de fiets. Ook de stadsbussen stoppen voor de deur bij bushalte 'Busstation Noord’ en bushalte ‘Heikantlaan’. Alle haltenamen worden automatisch omgeroepen en digitaal zichtbaar gemaakt. Vanaf Tilburg CS met lijnen 6 Verdiplein of 1 Heikant/Stokhasselt naar Busstation Noord en lijn 5 De Quirijnstok naar Heikantlaan. Zie ook www.9292.nl of kijk op www.arriva.nl. Daarnaast zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen bij het sportcomplex aanwezig.Ontwerp: VenhoevenCS architecture+urbanism | Foto's: Filip Dujardin

Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

Zwemles

Drieburcht
VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy