Zwemlessen in Tilburg

Zelf leren zwemmen
Les 1: onder water gaan
Les 2: drijven op de buik en rug
Les 3: spetterbenen buik en rug
Les 4: borstcrawl
Les 5: rugcrawl
Les 6: beenslag rug
Les 7: armslag buik
Les 8: timing combinatie
Les 9: duiken in diep water
Les 10: onder water door het gat zwemmen

Nieuws en planningen
Klik hier voor een overzicht van de brieven, nieuwsbrieven en planningen met daarin belangrijke informatie over de zwemlessen van de Tilburgse zwembaden.


Adressen, lestijden en tarieven
Adres, lestijden en tarieven Reeshof
Adres, lestijden en tarieven Stappegoor
Adres, lestijden en tarieven Drieburcht


Baby- en peuterzwemmen (2 mnd tot 4 jaar)
Water pret voor kinderen van 2 maanden tot 4 jaar. In deze lessen maken de kinderen op een leuke manier kennis met water samen met papa of mama. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Vanaf de peuterlessen (18 mnd) kunnen kinderen certificaten verdienen tijdens het diplomafeest. Na hun 4e verjaardag stromen kinderen door in de Zwem-ABC lessen. Vind jouw kindje het nog lastig om bij het Zwem-ABC aan te sluiten dan is hij/zij welkom in de doorstroomles die speciaal voor deze kinderen is.
Inschrijven kan aan de receptie van onze zwembaden.


 
Zwem- ABC (4 tot 12 jaar)
Bij De Tilburgse Zwemschool leert uw kind zwemmen volgens het Zwem-ABC van de NPZ-NRZ. Met dit Zwem-ABC op zak is uw kind zwemveilig! Het werkt als volgt:
  • Aantrekkelijke afkoopregeling met diplomagarantie en duidelijkheid over de kosten.
  • GRATIS recreatief zwemmen, onder begeleiding van een betalende volwassene, in onze zwembaden op vertoon van een geldige leskaart of wanneer je op de wachtlijst staat.
  • 1 of, indien mogelijk, meerdere malen per week les (45 min.) Dit kan dooredeweeks of op zaterdagochtend.
  • Uw kind leert zwemmen zonder drijfmiddelen waardoor uw kind snel zelfredzaam is.
  • Elke vakantie bieden we een vakantiecursus aan waaraan uw kind mag deelnemen.
  • Individuele aanpak, het kind staat centraal.
  • Stickerboekje, beloningssysteem, waarin uw kind een sticker plakt wanneer hij/zij een niveau vooruit gaat.
  • Leerlingvolgsysteem waarin u als ouder de vooruitgang van uw kind bij kunt houden.
  • Gediplomeerde instructeurs!
Het Zwem-ABC is kindvriendelijk en speels. Uw kind leert zich eerst vertrouwd voelen in het water waarna de diverse zwemslagen aan bod komen. Vanaf les 4 zwemmen kinderen regelmatig met kleding aan waardoor de zelfredzaamheid vergroot wordt indien hij/zij buiten in een vijver/sloot/zwembad/etc. valt. Met de 3 zwemdiploma's op zak kan uw kind zich goed redden in het water. Regelmatig blijven zwemmen in wel verstandig. 7 niveaus tot het volledige Zwem-ABC:

Niveau 1: Start
Niveau 2: Beenslag
Niveau 3: Combinatie
Niveau 4: Half diep
Niveau 5: A-diploma
Niveau 6: B-diploma
Niveau 7: C-diploma

Hoe lang uw kind precies over het Zwem-ABC doet is van te voren niet te bepalen. Elk kind is verschillend. We houden de vaardigheden van elk kind goed in de gaten met het leerlingvolgsysteem. Inschrijven voor de zwemlessen kan vanaf 3 jaar. Dit kan aan de receptie van onze zwembaden, u betaald dan direct de inschrijfkosten (administratie en paskosten). Uw kind wordt op de wachtlijst geplaatst, mag vanaf dan gratis recreatief zwemmen, en we bellen u wanneer er plek is.Oefenuurtje
Op elk zwembad vind eenmaal per week een oefenuurtje plaats. Het oefenuurtje is speciaal voor kinderen van De Tilburgse Zwemschool en voor kinderen van andere verenigingen die een persoonlijke brief ontvangen hebben.

Tijdens het oefenuurtje mogen kinderen die de gehele les in diep water zwemmen (niveaus half en diep) oefenen zonder drijfmiddelen. Zij oefenen samen met een ouder/verzorger die bij hen in het water aanwezig dient te zijn. Overige kinderen zonder zwemdiploma dienen wel drijfmiddelen te dragen.

Mocht je vragen hebben over een bepaalde techniek/onderdeel dan staat er altijd iemand op het zwembad om je verder te helpen.
 
Zwemles voor volwassenen / vrouwen
U bent nooit te oud om te leren. En u bent beslist niet de enige die nooit heeft leren zwemmen! U bent dan ook van harte welkom tijdens de zwemlessen voor volwassenen. Ervaren instructeurs geven de persoonlijke aandacht die u nodig heeft om goed te leren zwemmen.
U kunt zich inschrijven bij de receptie van de zwembaden Stappegoor, Reeshof en Drieburcht. U vult daar een inschrijfformulier in en betaalt de administratie- en paskosten. Inschrijven kan aan de receptie van onze zwembaden. 
 
Deel deze informatie op: Facebook Twitter

Sporttweets

VoorleeshulpVergroot het font Verklein het font
(C) 2010 Gemeente Tilburg Disclaimer Privacy