Sport in Tilburg
»

Aangepast sporten

Aangepast sporten

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen! Tijdens het sporten werk je aan een betere conditie en bouw je sociale contacten op. Natuurlijk geldt dit ook voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant is een samenwerkingsverband tussen 7 gemeenten. Binnen Tilburg (en de 6 andere aangesloten gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk) willen wij iedereen met een beperking of handicap aan het bewegen krijgen. Hierbij kan het gaan om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke -, verstandelijke - of visuele- (blind/slechtziend) beperking, een chronische of psychische aandoening of gedragsproblematiek (stoornis in het autistisch spectrum/adhd/add).

Sport- en beweegaanbieders

Daarnaast zijn we er ook voor de sport- en beweegaanbieders die activiteiten aanbieden voor mensen met een beperking of hiermee willen starten. Wij kunnen ondersteunen door o.a. te helpen bij het werven van nieuwe leden, de deskundigheid te bevorderen en te adviseren op het gebied van financiële vraagstukken.

Contact

Dus heb je een beperking en vraag je jezelf af of er een sport is die je in jouw buurt zou kunnen beoefenen? Of ben je een sport- of beweegaanbieder die ondersteuning nodig heeft? Kijk op onze website of neem contact op met Judith van Berkel. Wij helpen je graag!

Verder Lezen