Sport in Tilburg
»

Beweeginitiatieven in coronatijd

Beweeginitiatieven in coronatijd

In deze tijd is het niet alleen belangrijk om in beweging te blijven, maar vooral ook erg lekker. Helaas kan (nog) niet alles op sportgebied, maar laten we kijken naar wat wel kan! Wandelen, fietsen, skeeleren en nog veel meer. Alle beweeginitiatieven zijn gebundeld op deze pagina. Heb jij ook een mooi initiatief die hier bij moet komen te staan? Mail dan naar sportintilburg. 

Wandelen

De afgelopen periode zijn we massaal gaan wandelen. Gezond, makkelijk en je ziet nog eens wat! Het vaste rondje in jouw buurt ben je waarschijnlijk nu wel beu, dus vind je hieronder diverse (nieuwe) wandelinitatieven om het wandelen nog leuker te maken. 

Wandelen in de wijk app
Wil je lekker in beweging blijven? Met de vernieuwde app 'Wandelen in de wijk' kun je in jouw wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd je stad ontdekken. Inmiddels is deze app in een nieuw jasje op iPhone én Android te vinden. Met deze app kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt.  

Ommetje app
Naast de Tilburgse wandelapp zijn er ook algemene wandelapps die het wandelen bevorderen.
Zo heb je de Ommetje-app, deze is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij motiveert je om dagelijks een ommetje te lopen en vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. De app is gratis.

Blokje om app
Met de Blokje om-app kies je de afstand die je wilt lopen (van 500m tot 10 km). Je krijgt dan een suggestie voor een wandelroute vanaf de plek waar je je bevindt. De routes die je hebt gelopen (incl. kilometers en geschatte calorieën) worden bewaard. De app is gratis en ook te downloaden via de appstore of via Google play.  

Wandelbingokaarten
Zoek je naar iets nieuws en actiefs tijdens het wandelen? Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg heeft speciale wandelbingokaarten gemaakt. Deze kaarten zijn hier te downloaden. Tijdens het wandelen ga je op zoek naar voorwerpen, huisnummers, foto's of straatnamen met bepaalde letters. Vind je ze allemaal, dan heb je de wandelbingokaart vol en heb je die kaart voltooid! Je kunt samen met je gezin op pad en een wedstrijdje doen, of lekker met je partner de omgeving eens met andere ogen bekijken. 

Avond4daagse - Home Edition 
Helaas gaat ook dit jaar de avond4daagse niet door in de vorm zoals we hem kennen. Maar na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar de Avond4daagse - Home Edition georganiseerd. Je vertrekt lekker vanaf je eigen huis en je maakt je eigen routes via de app van eRoutes. Je kunt kiezen uit 2,5 km, 5 km of 10 km en nadat je de kilometers in hebt gesteld krijg je meteen 4 verschillende routes vanuit je huis in beeld.
Natuurlijk ontvang je na vier dagen lopen de enige echte Avond4daagse medaille. Je kunt de vier dagen lopen tussen 29 maart en 30 juni. 

Kaart- en kompastochten
Op zoek naar wat avontuur? Neoliet Tilburg heeft diverse kaart- en kompastochten uitgezet. Stap voor stap leert Mirte je hoe je moet kaart- en kompas lezen. Elke vrijdag komt er een nieuwe route online! Route vier is de ‘grande route’ en die kun jij met jouw geleerde skills kaart en kompas (hopelijk) uitlopen.

Window Hopping
Wil je het wandelen en tegelijkertijd cultuur snuiven? Dat kan! Van 15 februari tot 1 maart laten Tilburgse makers hun licht branden. De perfecte mogelijkheid om eens bij ze binnen te kijken.
Tijdens Window Hopping wandel je in een klein uurtje langs de ateliers van een aantal van deze Tilburgse makers. Bij elk van deze locaties kun je een QR code scannen en luisteren naar een gesprek met de maker. Zo kom je, ook nu gewoon binnenwandelen even lastig is, meer te weten over de creatieven die Tilburg rijk is. Een audiotour vol mooie gesprekken met interessante makers. 

Fietsen

In Tilburg heb je naast wandelgebieden ook prachtige plekken om te fietsen. Jaren geleden kwamen vier lokale mountainbikers uit Tilburg met het initiatief voor een mountainbikeroute in het Stadsbos. In 2019 is deze route gerealiseerd. Naast mountainbiken kun je in Stadsbos013 ook terecht om lekker te wandelen of hardlopen.


Sportlanes en andere sportplekken

Tilburg is een echte hardloopstad en er zijn talloze mooie hardlooproutes in Tilburg te vinden. Zo werd in 2019 de nieuwe Sportlane geopend: het rondje Moerenburg. Wandelaars, hardlopers en skeeleraars kunnen routes van 5 km en 10 miles kiezen.

Naast deze Sportlane zijn er ook andere plekken waar je kunt hardlopen. Op deze pagina staan diverse routes uitgelicht. Ook voor skeelerfanaten is er een overzicht van mooie routes.  

Ga je liever een potje basketballen of voetballen, of ben je op zoek naar fitnesstoestellen in jouw buurt? Op deze pagina zijn alle openbare sportplekken in beeld gebracht. 


Verder Lezen