Sport in Tilburg
»
»

Groente, zet je tanden erin

Groente, zet je tanden erin

Het eten van groente is lekker en heel normaal. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. Met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ wil JOGG Tilburg, samen met de Tilburgse kinderdagopvang, consultatiebureaus en supermarkten, kinderen (van 0-4) én hun ouders helpen om dagelijks meer groente te eten. Tijdens de campagnemaand leren kinderen door middel van kleur en smaak spelenderwijs verschillende groentes kennen, leren ze hun smaak te ontwikkelen en gaan ze ook thuis gevarieerder eten.

Groente startpakket

Voor kinderopvanglocaties is er een groentestartpakket ontwikkeld die de locaties kunnen gebruiken om aandacht te geven aan groente eten. De inleiding van dit pakket is hieronder te vinden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de weekmenukaart. Elke week kun je een andere kleur centraal stellen. Aan deze kleur kunnen verschillende groenten (en fruit) gehangen worden. Daarnaast is er een groentebingokaart, waarbij elke keer als er groente is gegeten een hokje kan worden afgestreept. Zo creëer je elke dag een groentemoment. Er zijn receptenkaarten voor leuke, simpele groentehapjes. Ook wordt er vanuit GroenRijk een speciaal moestuinpakket (tegen een gereduceerd tarief) beschikbaar gesteld om als opvang mee aan de slag te gaan. 

Materialen als de bingokaart en de receptenkaarten zijn ook thuis te gebruiken.

Downloads

Daarnaast zijn er ook diverse posters en online communicatie uitingen ontwikkeld die te gebruiken zijn door kinderopvanglocaties, consultatiebureaus en supermarkten.

Via deze link kun je verschillende digitale bestanden, zoals posters, receptenkaarten, het memoryspel, de online toolkit en het groente startpakket downloaden. 

Meer informatie

Heb je interesse in de drukbestanden van deze middelen? Of ben je op zoek naar tips waarbij ook jij meer aandacht kan geven aan groente eten? Mail dan naar jogg@tilburg.nl

Verder Lezen
Download