Sport in Tilburg
»

NDC Tilburgse Wandelchallenge

Foto: Ronald Hoogendoorn
Foto: Ronald Hoogendoorn

NDC Tilburgse Wandelchallenge

Dit jaar wordt er weer volop gewandeld, in Tilburg onder de noemer: NDC Tilburgse Wandelchallenge. De coronacrisis heeft het belang van bewegen en een gezonde leefstijl goed duidelijk gemaakt. Dit jaar organiseert De Bas van de Goor Foundation voor de 7e keer op rij de NDC Tilburgse Wandelchallenge om mensen met diabetes of een verhoogd risico op diabetes, in beweging te brengen en samen te werken aan hun gezondheid. Iedereen is welkom om mee te doen.

Wat is de NDC?

De Nationale Diabetes Challenge, is een landelijk leefstijlprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen samen met een professional één keer per week in eigen buurt om op een veilige en gezellige manier te ervaren wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Je begint met korte wandelingen en bouwt het langzaam op naar langere wandelingen. In totaal wandel je 20 weken achter elkaar. Tijdens deze weken krijg je ook informatie over gezond eten en leven, waarmee je naast het wandelen nog meer aan jouw gezondheid kan werken. Resultaat: je voelt je fitter. En hopelijk wandel je daarna lekker verder en meer.

Onderzoek laat onder andere zien dat de deelnemers zich na de NDC fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien ervaren zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Hoe doe je mee?

Wil je graag meewandelen? Kijk dan op www.nationalediabeteschallenge.nl voor een locatie van jouw keuze en meld je aan. 

Klik hier voor een impressie van de vorige editie. 

Verder Lezen