Sport in Tilburg
»
»

013 DANCE FLOOR ook in oktober nog op het Pieter Vreedeplein

27-8-2021 10:32:00

013 DANCE FLOOR ook in oktober nog op het Pieter Vreedeplein

De hele maand september en oktober ligt er op het Pieter Vreedeplein de 013 DANCE FLOOR. Dit is één van de Urban Playgrounds die tussen juli en oktober in de Tilburgse binnenstad liggen. Met de dansvloer moedigen Sportbedrijf Tilburg en Center of Tilburg jongeren aan om in beweging te komen en elkaar te ontmoeten. De dansvloer werd woensdagmiddag 1 september spectaculair geopend met diverse shows en workshops.

De 013 DANCE FLOOR is een verhoogde, handgemaakte dansvloer van bijna 15m2. De hele maand september kan iedereen die wil hierop gratis zijn of haar kunsten vertonen. Naast het vrij dansen vinden er gedurende de maand ook diverse events plaats, variërend van presentaties, workshops en theatershows.

Spectaculaire opening

Woensdag 1 september werd de opening van de 013 DANCE FLOOR verricht door wethouder sport Rolph Dols, waarna Tilburgs kersverse stadsdichter Rodgario Dalnoot de kracht van dans en beweging in woorden omzette. Vervolgens maakten enkele indrukwekkende acts uit de Tilburgse urban dansscene hun opwachting. Zo was er een short version van de theatervoorstelling XAYANI van Shane Boers (voormalig lid van de befaamde Hustle Kidz) en Corpo Maquina en was er een mini-battle van DCrewCollective. Daarnaast gaf Dansschool Forza Danza een freestyle breakdanceshow en gaf H.E.A.T. een demo. TikTokster, danser én docent Caissa Rol (FHK Dance Academy) gaf daarna nog een afrodance showcase én een workshop TikTok dansvideo’s maken. 

TikTok

Voor vele sporten zoals voetbal, basketbal en diverse urban sports, zijn er al diverse openbare faciliteiten in de buitenruimte, maar voor dans nog niet. Omdat, met name meiden, weinig gebruik maken van de openbare sportvelden, is er gekeken naar wat deze doelgroep wel in beweging brengt. Met het plaatsen van de 013 DANCE FLOOR wordt meer ingespeeld op hun leefwereld en interesses. Zo biedt de dansvloer bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om er TikTokfilmpjes op te nemen. De organisatie stelt hiervoor ook een statief met lichtring en een boombox ter beschikking. Voor meer informatie: @urbanambtenaar | Bart van Velzen (0631133441).

Urban Playgrounds

In de maanden juli, augustus, september en oktober worden op verschillende plekken in de binnenstad zogenaamde playgrounds geplaatst; sport- en speelvelden die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze playgrounds nodigen Tilburgse jongeren uit te bewegen en tevens dient het als ontmoetingsplaats. De eerste playground, een 100 meter lange hinkelbaan in de Pieter Vreedestraat, is al geplaatst. Hier is vorige week een Jeu de Boulesbaan op het Pieter Vreedeplein bijgekomen. Op het programma staan verder nog een freerun park op de Beljon Fontein en pingpongtafels op het Piusplein. Op deze speelvelden worden regelmatig verschillende clinics georganiseerd met professionals en Tilburgse sportverenigingen.
De playgrounds worden georganiseerd door ondernemers in samenwerking met BMT/Center of Tilburg en gemeente Tilburg.

Zelf iets organiseren?

Wil jij zelf iets organiseren op deze dansvloer of op een van de andere playgrounds? En heb je daarvoor budget nodig?
Vraag dan een urban voucher aan. Dit kan via urbanvoucher.nl.

Verder Lezen
Download