Sport in Tilburg
»
»
»

22 jaar terug in de tijd met de Tilburgse zwembaden!

21-9-2017 12:12:00

22 jaar terug in de tijd met de Tilburgse zwembaden!

Wij zijn in onze archieven gedoken en vonden een mooi, uniek exemplaar: de Stappegoor Special. Op 30 september 1995 zijn er 2 nieuwe zwemcomplexen geopend: Recreatiebad Stappegoor en Sportcentrum Reeshof. Daarnaast is het gerenoveerde complex Drieburcht geopend. Dit waren voor het Sportbedrijf 3 redenen om een speciale krant uit te brengen met daarin alle informatie over de Tilburgse zwembaden. Na 22 jaar is er nog altijd een bewaarexemplaar van de krant in ons bezit. Daarom tijd voor een kleine terugblik.

Niet stil gezeten
In al die jaren is er een hoop veranderd in de Tilburgse zwembaden. Zo is het destijds gerenoveerde Sportcomplex Drieburcht in 2009 gesloopt en is in december 2013 een geheel nieuw multifunctioneel complex geopend. Recreatiebad Stappegoor heeft o.a. nieuwe energiezuinige LED (onderwater)verlichting gekregen. Een deel van het buitenbad is overdekt en wordt nu het gehele jaar opengesteld, de lockerkasten zijn vernieuwd, en de hypermoderne en innovatieve glijbaan Coral Splash is in gebruik genomen. Ook bij Sportcentrum Reeshof is er niet stil gezeten. Met de glijbaan, een extra 25 sportbassin, peuterbassin en buitenstrand, is er ook hier alles aan gedaan om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de klant. 

Oud maar vertrouwd
Naast alle vernieuwingen en veranderingen, zijn er ook nog altijd dingen hetzelfde als 22 jaar geleden. De wildwaterbaan in Stappegoor is nog altijd een van de populairste glijbanen van het bad. Trimzwemmen was in 1995 al één van de populaire activiteiten in Sportcentrum Reeshof en staat nog steeds op de programmering. In Sportcomplex Drieburcht stond ook 22 jaar geleden het dameszwemmen al op het rooster. Het is voor kinderen ook nog steeds mogelijk om zwemdiploma('s) in alle 3 de baden te halen.

 

Verder Lezen