Sport in Tilburg
»
»

650 kinderen op het ijs tijdens Vakantietoernooi IJssport

26-10-2021 08:29:00

650 kinderen op het ijs tijdens Vakantietoernooi IJssport

Op 29 oktober staat het Vakantietoernooi IJssport op het programma. Het is alweer anderhalf jaar geleden dat er een Vakantietoernooi kon doorgaan, deze herfstvakantie is het eindelijk zover. Ruim 650 kinderen van 38 basisscholen komen dan naar de Ireen Wüst IJsbaan om verschillende ijssporten uit te proberen.

Op 29 oktober van 09.00 uur tot 16.30 uur wordt voor de derde keer het Vakantietoernooi IJssport georganiseerd door Sportbedrijf Tilburg, IJsclub Tilburg, Tilburg Trappers, Stichting Schoolschaatsen en Rotaryclub Tilburg Triborch. In de ochtend komen de groepen 6, 7 en 8 het ijs op voor verschillende schaatsactiviteiten, in de middag de groepen 3, 4 en 5. Alle kinderen leggen op de 400 meterbaan een Elfstedentocht af, inclusief hindernissen. Bij de stempelposten kunnen ze een stempel laten toevoegen op hun kaart. De deelnemers gaan proberen binnen de tijd 11 stempels te verzamelen. Naast deze schaatswedstrijd krijgen de kinderen op de 30/60 baan een ijshockeyclinic aangeboden en zullen ze een wedstrijdje tegen elkaar spelen. Het derde onderdeel is ouder-kind schaatsen of vrij schaatsen.
Het toernooi is zowel gericht op de leerlingen die al wat ervaring op het ijs hebben, als voor de onervaren kinderen.
Verder krijgen de kinderen een gezonde versnapering aangeboden en is er muziek, dus voldoende gezelligheid voor jong en oud.

Mickey Bastings gaat voor sportplezier

Gedurende het schooljaar worden er diverse Vakantietoernooien georganiseerd voor alle basisscholen in de gemeente, in samenwerking met de sportverenigingen en de onderwijsinstellingen. Vakantietoernooien is een unieke competitie tussen basisscholen. Leerlingen maken in schoolverband kennis met diverse sporten en "Fair Play". Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker in beweging tijdens de vakantie. Sportplezier staat altijd voorop bij de toernooien.
Tijdens het IJssport toernooi komt Mickey Bastings, speler van de Tilburg Trappers, langs om wat ijshockeytips te geven. Hij is ook ambassadeur van Sportplezier Tilburg: ‘Sport is het mooiste wat er is omdat je samen met anderen naar een bepaald doel toe werkt. Ik ben van mening dat je met plezier de grootste kans hebt om dat doel te behalen.’

Dankzij de vele vrijwilligers vanuit de verenigingen, studenten ROC Sport en Bewegen en de coaches vanuit de scholen is het mogelijk om dit toernooi te organiseren.

Verder Lezen