Sport in Tilburg
»
»

Best practise: de Strava Challenge van T.S.A.V. Parcival

15-2-2021 12:06:00

Best practise: de Strava Challenge van T.S.A.V. Parcival

In november organiseerde team verenigingsondersteuning een SporTcafe waarin het thema ledenbinding centraal stond. Tijdens dit SporTcafe kregen de deelnemers de opdracht om een ludieke actie te bedenken voor hun leden, zodat leden betrokken blijven tijdens deze coronacrisis. Twee bestuurders van de Tilburgse Studenten Atletiek Vereniging (T.S.A.V.) Parcival kwamen tijdens het SporTcafe op het idee om een andere sportvereniging uit te dagen met een challenge. Het voordeel van een andere vereniging uitdagen is dat de leden samen naar een doel werken, namelijk de andere vereniging verslaan!

Strava challenge, hoe pak je dat aan?

T.S.A.V. Parcival vond dit een goed idee en zijn het verder gaan uitwerken. Ze bedachten om een challenge op te zetten via de app Strava, waar kunnen leden sportactiviteiten registreren. Eerst hebben zij gezocht naar een gelijkwaardige tegenstander, deze vonden zij in de Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging (E.S.A.V.) Asterix. Vervolgens is het bestuur van beide verenigingen in gesprek gegaan. Er werd besloten om de challenge één weekenddag te houden zodat er zoveel mogelijk leden mee konden doen. De opdracht was om zoveel mogelijk kilometers te rennen met zoveel mogelijk leden van de vereniging. Dit werd bijgehouden doordat iedereen zijn of haar activiteit registreerde via de app Strava. De scores werden omgezet in percentages zodat er een eerlijke klassering kon plaatsvinden. Dus de eindscore bestond uit het gemiddelde gelopen kilometers en de 40% leden die deelnamen resulteerde in 4km bonus op je gemiddelde gelopen afstand.

De eerste wedstrijd

De eerste challenge vond plaats op 3 januari. De leden konden op die dag een afstand naar keuze rennen. In totaal hebben 27 leden van T.S.A.V. Parcival meegedaan, dat was 42% van het totaal aantal leden. Van E.S.A.V. Asterix hadden procentueel minder leden meegedaan, maar zij hadden wel meer kilometers gerend waardoor zij net gewonnen hadden.
De leden van beide verenigingen vonden het een super leuk idee om op deze manier de wedstrijd met elkaar aan te gaan. Sommige leden hebben zelfs een persoonlijk record gelopen! Zo hadden zij weer een doel gekregen om naar toe te trainen, dit maakt het sporten veel leuker!

T.S.A.V. Parcival heeft dan wel net verloren, maar laat het daar niet bij zitten. Daarom werd er weer een nieuwe wedstrijd gepland met E.S.A.V. Asterix, deze vond plaats op zaterdag 13 februari. Dit werd een strijd om welke vereniging de snelste kilometer kon rennen. Er waren drie categorieën en per categorie kon je een punt verdienen. De winnaar werd de vereniging met de meeste punten. Wie dit is geworden is nog even afwachten!
Dit waren de categorieën:
• Snelste top 5 dames
• Snelste top 5 heren
• Hoogste percentage deelnemende leden

Tips

Lijkt het je ook leuk om met je leden door middel van de app Strava een wedstrijd te organiseren? Dan geeft TSAV Parcival nog een paar tips en leuke ideeën:
• Zorg ervoor dat alle deelnemende leden Strava hebben;
• In de app Strava kan je een besloten groep maken, zodat je in één overzicht alle deelnemers kan zien;
• Je kan meerdere mensen beheerder maken van de besloten groep zodat die ook leden kan uitnodigen;
• Maak een opdrachtenlijst waarvoor mensen extra punten kunnen krijgen, de vereniging met de meeste punten wint. Ren samen een figuur, fiets zo vroeg mogelijk een rondje, etc;
• Maak de wedstrijd niet te moeilijk, zorg dat zoveel mogelijk leden mee kunnen doen; Betrokkenheid en plezier is belangrijker dan winnen!
• Nodig je leden persoonlijk uit voor de wedstrijd en vraag gelijk even hoe het met hen gaat.

Wil je ook de wedstrijd aan gaan met TSAV Parcival of heb je nog een vraag aan hen? Stuur dan een mail naar de vereniging.

Heb je hulp nodig of heb je ook een leuk voorbeeld die je wilt delen? Laat dit weten door een mail te sturen naar team Verenigingsondersteuning.

Verder Lezen
Download