Sport in Tilburg
»
»

Bijeenkomst privacywetgeving

31-1-2018 13:20:00

Bijeenkomst privacywetgeving

Volgende week dinsdagavond 6 februari organiseert het Sportbedrijf samen met Sport Support partner De Voort Advocaten een informatieavond over privacywetgeving. Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit gaat ook voor de sportverenigingen veranderingen met zich mee brengen. 

Wat verandert er?
De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen sterkere privacyrechten. Organisaties die persoonsgegevens verwerken – en daar horen ook sportverenigingen bij - krijgen meer verplichtingen. Zo ontkomen clubs er niet meer aan om ‘accountable’ te zijn; er geldt een documentatieplicht: met documenten kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Concreet betekent dit: beleid maken en opschrijven hoe je omgaat met persoonsgegevens van je leden en fans/vrijwilligers.

Ben je al klaar voor de nieuwe privacywetgeving?
Staat er een privacyverklaring op je website waar in beschreven staat hoe je persoonsgegevens verzamelt en wat je daarmee doet? Dit is al van toepassing wanneer je een contactformulier op je website hebt staan, waarin je vraagt naar een voor- en achternaam. Hangen er camera's op het terrein? Hoe wordt de ledenadministratie bijgehouden? Wie heeft er allemaal toegang tot de bestuurskamer? Allemaal dingen waar je nu meer over moet gaan nadenken en ook beleid over moet maken, zodat je kan aantonen dat je voldoet aan de AVG.

Themabijeenkomst privacywetgeving
Wij hebben De Voort Advocaten bereid gevonden om te vertellen wat dit betekent voor de organisatie van jouw sportvereniging of stichting. Tijdens deze avond zal De Voort Advocaten uitleg geven over de nieuwe privacywetgeving en je laten nadenken over de stappen die je als vereniging of stichting kunt zetten aan de hand van voorbeelden. We eindigen met 10 vragen/ tips & tricks waarmee je mee naar huis kan en waar je als vereniging doorheen moet lopen, zodat je goed voorbereid bent op deze nieuwe wet.

Programma
De bijeenkomst vindt plaats bij Sportcomplex T-Kwadraat (Olympiaplein 382, Tilburg).
19.15: Inloop met koffie/thee
19.30: Opening 'wat komt er met de nieuwe privacywetgeving op ons af'
20.00: Hoe werkt dat in de praktijk? 15 voorbeelden
20.35: Pauze
20.45: Vragen vanuit de vereniging. ‘Kijken door een privacybril’

Aanmelden kan bij Annelies den Biggelaar via annelies.den.biggelaar@tilburg.nl

Verder Lezen