Sport in Tilburg
»
»

Blijf in beweging met de Tilburgse wandelapp

05-6-2019 10:25:00

Blijf in beweging met de Tilburgse wandelapp

Wil je lekker in beweging blijven? Met de vernieuwde app 'Wandelen in de wijk' kun je in jouw wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd je stad ontdekken. Inmiddels is deze app in een nieuw jasje op iPhone én Android te vinden. Met deze app kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt.  

De app is verkrijgbaar via de appstore en via Google Play. Het gebruik van de app kost tijdens de wandeling geen dataverkeer.

Verschillende wandelingen

Er zijn door heel de stad verschillende wandelingen te vinden. 

  • Blauw: De oorspronkelijke routes van Wandelen in de Wijk zijn in deze categorie ondergebracht. De meeste routes zijn nu voorzien van enkele highlights uit de wijk.  
  • Groen: Hier zijn prachtige natuurwandelingen in opgenomen. Binnenkort staan alle wandelingen van Stadsbos 013 in deze app.  
  • Oranje: Routes door het centrum van Tilburg.
  • Paars: Dit zijn speciale themaroutes. Soms zijn ze maar een bepaalde dag of periode beschikbaar. Denk aan vergaderroutes of kerstroutes. De route is ook zeer geschikt voor een lunchwandeling.

Uurtje bewegen

Via de Tilburgse routes kun je op een leuke manier de stad verkennen. Elke wijk/buurt heeft een specifiek karakter. Het is ook een unieke laagdrempelige manier om in beweging te blijven. Een uurtje wandelen levert je naast plezier, lekker buiten zijn, al gauw 6000 stappen op. Een mooie bijvangst van een uurtje bewegen.  

Suggesties zijn welkom

In de komende periode hopen we steeds routes toe te voegen aan de app. Heb je suggesties voor de app dan horen we dit graag. Je kunt via dit contactformulier je suggesties doorgeven.  

Gratis downloaden

Voor de totstandkoming van de app wil het Sportbedrijf speciaal Henk van Doremalen en Peter Mathijssen bedanken. Als burgers van onze stad hebben zij kosteloos een mooie bijdrage geleverd aan de app. 

Andere wandelapps

Naast de Tilburgse wandelapp zijn er ook algemene wandelapps die het wandelen bevorderen.
Zo heb je de Ommetje-app, deze is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij motiveert je om dagelijks een ommetje te lopen en vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. De app is gratis.
Met de Blokje om-app kies je de afstand die je wilt lopen (van 500m tot 10 km). Je krijgt dan een suggestie voor een wandelroute vanaf de plek waar je je bevindt. De routes die je hebt gelopen (incl. kilometers en geschatte calorieën) worden bewaard. De app is gratis en ook te downloaden via de appstore of via Google play.  

Verder Lezen