Sport in Tilburg
»
»

Buitenspeelweek: enkele speeltips

07-6-2021 10:01:00

Buitenspeelweek: enkele speeltips

Op 9 juni is het nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is dit onderdeel van de Buitenspeelweek, die van 9 tot 13 juni duurt. In deze week hopen we dat zoveel mogelijk kinderen buiten gaan spelen en ontdekken hoe leuk hun buurt is. Sportbedrijf Tilburg heeft enkele leuke initiatieven op een rijtje gezet waarmee kinderen de komende dagen lekker naar buiten kunnen!

Buitenspeelplekken

Tilburg kent veel plekken waar je lekker kunt spelen. Van grasveldjes tot speeltuinen en van openbare fitnessplekken tot skatebanen. Wij hebben deze zo veel mogelijk in kaart gebracht. Dus zoek jij een speelplek bij jou in de buurt, check de kaart en ga de komende dagen lekker spelen met je kinderen! Staat jouw favoriete speel- of sportveld er niet op, mail deze naar sportmarketing@tilburg.nl

Wandelbingokaarten

Ze waren ontzettend populair in coronatijd, dus we delen ze nog een keer: de wandelbingokaarten, bedacht door Beweegteam Onderwijs. Deze vind je hier. Tijdens het wandelen (of skaten of steppen) ga je op zoek naar voorwerpen, huisnummers, foto's of straatnamen met bepaalde letters. Vind je ze allemaal, dan heb je de wandelbingokaart vol en heb je die kaart voltooid! Dus trek er lekker op uit met het hele gezin!

Jantje Beton Speeltips

Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Jantje Beton heeft heel veel leuke buitenspeeltips op hun site staan, zoals stoepranden, 21-en, kaatsballen en landje veroveren. Zo wordt buitenspelen nog leuker en zijn de kinderen straks niet meer naar binnen te bewegen. 

Verder Lezen