Sport in Tilburg
»
»

Buurtsport Tilburg en Krajicek Foundation brengen jongeren in beweging

Fotograaf: Roos Pierson
03-3-2022 16:01:00
Fotograaf: Roos Pierson

Buurtsport Tilburg en Krajicek Foundation brengen jongeren in beweging

De Krajicek Foundation bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met verschillende steden in Nederland, waaronder Tilburg. Op 3 maart kwam de Krajicek Karavaan naar de Generaal Smutslaan, waar er door jong en oud werd gesport en gespeeld. Er wordt door de gemeente al jaren intensief samengewerkt met de Krajicek Foundation, met name door Buurtsport Tilburg. Met als doel kinderen gelijke kansen te geven om dicht bij huis, in een sociaal veilige omgeving te sporten en bewegen. Op 2 april wordt de 5e Krajicek Playground geopend in Tilburg.

Krajicek Karavaan

De Krajicek Karavaan reist het hele land door om aandacht te vragen voor, en te geven aan, het belang van samen sporten en spelen. Op donderdag 3 maart kwam de Karavaan langs de Generaal Smutslaan in Tilburg. Kinderen gingen samen met lokale helden, prominenten en partners het gesprek aan en er werd natuurlijk volop gesport. Dit onder leiding van de Tilburgse Scholarshippers Richanella, Antonio en Jabril. Daarnaast was aanvoerder van het Nederlands Futsal team en tevens Buurtsportwerker Oualid Saadouni aanwezig om de kinderen te coachen. Hoogtepunt van de middag was de Let's Play Cup, waarbij er werd gestreden voor Playground van het Jaar.

Scholarshippers en Playgrounds in Tilburg

Tilburg heeft al jaren een goede relatie met de Krajicek Foundation. De stad telt momenteel 8 Krajicek Scholarshippers: jongeren die, in ruil voor een studiebeurs, zelf sportactiviteiten organiseren in hun wijk. Door deze aanpak zijn er meer kinderen die regelmatig bewegen, neemt de buurtbetrokkenheid toe en groeien de Scholarshippers uit tot lokale rolmodellen.
Die activiteiten organiseren ze op een van de Krajicek Playgrounds. In 2015 werd de eerste locatie geopend aan de Generaal Smutslaan. Inmiddels heeft Tilburg 5 van deze Playgrounds, de nieuwste wordt op 2 april geopend aan de Generaal Pattonstraat.
Sport zorgt voor verbinding en verbroedering in een buurt, iets waar de Krajicek Playgrounds en de inzet van de Scholarshippers in diverse wijken in Tilburg aan bijdragen. Rolph van Riel, teamleider van Buurtsport Tilburg: “Het is fantastisch om al die jaren samen te mogen werken met een organisatie die naadloos aansluit bij de doelen en werkwijze van Buurtsport Tilburg. Jongeren in beweging brengen, kansen bieden en positiviteit in de wijk. Zo maken we samen Tilburg mooier.”

Opening Krajicek Playground

Op 2 april vanaf 12.00 uur is iedereen welkom om de feestelijke opening van de nieuwe Playground bij te wonen. Deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd op en rondom het veld, zoals BMX, dans en verschillende sporttoernooien. Buurtsport Tilburg en Krajicek Scholarshippers organiseren samen met de wijk deze opening.

Verder Lezen