Sport in Tilburg
»
»

CityTrainer verbreed: nu ook een cursus voor volwassenen

22-10-2019 10:46:00

CityTrainer verbreed: nu ook een cursus voor volwassenen

De cursus CityTrainer wordt al acht jaar aangeboden in Tilburg. Van oorsprong leidt deze cursus jongeren op om zelfstandig sportactiviteiten en -evenementen te kunnen organiseren in hun wijk en in de stad. Jaarlijks doen er zo'n dertig jongeren de cursus. De laatste jaren meldde zich af en toe ook een volwassene aan die meer met sport wilde doen in zijn omgeving. Vanaf dit jaar komt er vanuit CityTrainer meer aandacht voor deze doelgroep. Naast de cursus voor 14 plussers die op woensdag 27 november start wordt er nu ook gestart met een cursus voor 25 plussers. Deze start op disndag 29 oktober.

Chris Gordon is een van de volwassenen die zijn CityTrainer cursus afrondde. Chris is 34 jaar, echtgenoot en vader. Hij is geboren en getogen in Tilburg, maar heeft Curaçaose roots. Sport is een belangrijk deel van zijn leven. "Ik heb aan voetbal, honkbal, softbal en Amercian Football gedaan. Dat laatste beoefen ik nog steeds bij de Tilburg Wolves. Ook vind ik het leuk om muziek te maken en ben ik werkzaam bij een loodgieters bedrijf. En daarnaast probeer ik zoveel mogelijk tijd actief Citytrainer te zijn en mijn inzet te tonen bij de Tilburg Wolves."

Waarom Citytrainer?

De hoofdreden om Citytrainer te worden was voor Chris simpel: hij houdt van sport. Hij sport zelf graag maar hij wilde meer ontdekken. "Ik kreeg steeds meer interesse in de sportwereld. Ik wist dat er wel meer komt kijken als je een sportactiviteit of -evenement opzet, en ik was dus wel benieuwd wat dan allemaal. Zodoende heb ik via Rogier en Ted van R-Newt (jongerenwerk Contourdetwern) informatie gehad over de CityTrainer cursus en de mogelijkheden die het biedt."

'Trots dat ik de cursus heb gevolgd'.

Tijdens de cursus leer je onder andere om voor een groep te staan, wat er bij komt kijken als je een evenement organiseert en hoe je omgaat bij bepaalde gebeurtenissen tijdens een activiteit of evenement. 'Ik ben meer dan trots dat ik de cursus heb gevolgd. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en meegemaakt en dat heeft mij sportief gezien naar een hoger level gebracht. Mijn kennis is breder geworden en mijn skills zijn aangescherpt. Denk aan het zelf plannen/organiseren van activiteiten en andere erbij assisteren, les geven aan een groep, weten wat te doen bij (sport-)ongevallen en/of conflicten en nog veel meer."

Door de cursus CityTrainer te volgen realiseerde Chris zich dat hij meer wilde leren. Hij kreeg motivatie om door te studeren. Inmiddels heeft hij, met succes, de opleiding LSR3 (leider sportieve recreatie niveau 3) gevolgd en afgerond.

Een baan in de sportwereld

Chris zijn droom is een baan in de sportwereld, maar wel een waarbij hij ook nog tijd heeft om zelf te sporten. Hij weet nog niet in welke functie maar op dit moment trekt het coach- en trainerschap hem. Door de cursus en de vervolgopleiding te volgen heeft hij de eerste stappen gezet richting die droom. 'Ik sta nu zekerder in mijn schoenen als ik aan de slag ga in de sport, omdat ik voldoende kennis en vaardigheden heb opgedaan."
Maar Chris heeft meer dromen. "Ik heb altijd gedacht om een sportcentrum of soort stadion op te zetten. Uitgebreider dan de alledaagse sportschool. En meer gericht op de sport die ik beoefen. Een thuis voor meerdere sporten, waar de Citytrainers activiteiten kunnen organiseren en waar de Tilburg Wolves ook kunnen trainen."

Voor nu hoopt hij dat hij als Citytrainer veel kan betekenen voor de stad en Buurtsport kan helpen met activiteiten. "Ik wil wat teruggeven, mede dankzij hen ben ik namelijk waar ik nu ben."

Ook interesse in de cursus CityTrainer? Aanmelden kan nog. Klik hier voor meer informatie.

Verder Lezen