Sport in Tilburg
»
»

De beste skeelerplekken in Tilburg

De beste skeelerplekken in Tilburg

Tijdens de eerste golf van het coronavirus werden er door mensen massaal weer skeelers uit het stof gehaald. Helaas zijn ook nu de sportmogelijkheden weer wat beperkter. Hoewel je misschien niet gelijk aan skeeleren denkt in de herfst, is dit ook nu zeker een goede optie. Vooral op mooie heldere dagen. Skeeleren is super leuk en tegelijkertijd super goed voor je. Het is een intensieve en leuke training waar je je hele lichaam gebruikt om snelheid te maken. Je traint je buik- en rugspieren maar tegelijkertijd train je ook je bovenbenen en je billen. En je bouwt ook nog eens een goede conditie op. En dat allemaal heerlijk in de buitenlucht. Skeeleren is helemaal hot! Daarom hierbij een lijstje met fijne skeelerplekken in Tilburg. 

Fijne skeelerroutes zijn natuurlijk op geasfalteerde wegen die lekker vlak zijn. Losliggende stoeptegels of hobbelende wegen vermijd je liever tijdens het skeeleren. Wist je dat je met skeelers op de stoep, het voetpad en op het fietspad mag? Houd je daarbij wel altijd aan de verkeersregels.

Skeeler op lange fietspaden

Lange uitgestrekte fietspaden zijn ideaal voor een rondje skeeleren. Een fijn skeelerpad is het fietspad vanaf de Albert Heijn XL in Tilburg naar de Reeshof. Je begint op de Alleenhouderstraat en komt zo op de Reeshofdijk uit. Hier kun je een lang stuk met je skeelers rollen over een aangenaam rood fietspad. Een ander fijn fietspad om ongestoord kilometers te maken is het Bels Lijntje. Vroeger was dit een spoorlijn, maar nu is het een lang fietspad van Turnhout naar Tilburg, de oude Warande.

Een rondje over het industrieterrein en langs het kanaal

Wegen op industrieterreinen zijn vaak ook ideaal om te skeeleren. Tilburg kent heel wat industrieterreinen. Wat dacht je van Kraaiven, het Loven en de Vossenberg. En veel van deze bedrijventerreinen liggen dichtbij het Wilhelminakanaal in Tilburg. Langs het kanaal ligt ook een fijn fietspad om te skeeleren. Handig om dit dus te combineren in je skeelerroute!

Jan Pijnenburg Wielerbaan

Op de Jan Pijnenburg Wielerbaan in de Reeshof kun je ook ongestoord kilometers maken. Geen hinder van verkeer, rode stoplichten, losse stoeptegels en gevaarlijke trottoirranden. Op dit 2,1 km lange parcours kun je naast skeeleren ook fietsen, wielrennen en snelwandelen. Je krijgt toegang tot het parcours met een pasje, deze pas twv € 10 kun je kopen bij Zwembad Reeshof, Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Sportcomplex T-Kwadraat.

 

Wij zijn vast wat fijne plekken vergeten. Wat is jouw favoriete skeelerplek in Tilburg? Laat het ons weten. Veel skeelerplezier, enne let wel op eikels en losliggende bladeren op de weg.

Verder Lezen