Sport in Tilburg
»
»
»

De top van het kunstrijden in actie bij Challenge Cup & NK Kunstrijden in Tilburg

Foto door: Piet van Es
22-2-2022 14:23:00
Foto door: Piet van Es

De top van het kunstrijden in actie bij Challenge Cup & NK Kunstrijden in Tilburg

Van 24 t/m 27 februari 2022 vormt het IJssportcentrum in Tilburg het toneel van de Challenge Cup & NK Kunstrijden. De Challenge Cup en het hieraan gekoppelde Nederlands Kampioenschap Kunstrijden is het grootste kunstrij-evenement in Nederland en verhuist voor in ieder geval de komende drie jaar van Den Haag naar Tilburg. Tijdens dit evenement komen de Olympische kunstrijdster Lindsay van Zundert en Tilburgs talent Julia van Dijk in actie. Mét publiek op de tribunes, nu dit weer is toegestaan.

Tijdens de Challenge Cup krijgen aanstormende talenten de kans om zich op wereldwijd niveau te meten aan andere kunstrijd(st)ers. De eerstvolgende editie wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

De Challenge Cup supported by Rabobank trekt diverse wereldtoppers aan. Deelnemers aan deze editie zijn onder meer Mai Mihara uit Japan (solorijden vrouwen), Ilia Malinin uit de Verenigde Staten (solorijden mannen), Karina Akopova en Nikita Rakhmanin uit Rusland (paarrijden) en Yuka Orihara en Juho Pirinen uit Finland (ijsdansen).

Voor Nederland zijn Lindsay van Zundert en Niki Wories op zaterdag 26 februari te zien bij de korte kür en op zondag 27 februari bij de vrije kür senioren vrouwen. De 17-jarige Brabantse Lindsay van Zundert was vorige week de eerste Nederlandse kunstrijdster bij de Olympische Spelen sinds 1976. Met een achttiende plaats zette ze een mooie prestatie neer. Bij de junioren rijdt 15-jarig Tilburgs talent Julia van Dijk een thuiswedstrijd.

Voor de Nederlandse senioren deelnemers is het NK tevens een kwalificatiemoment voor het WK Kunstrijden en bij de junioren voor het European Youth Olympic Festival. Ook kunstrijders uit jongere categorieën krijgen de mogelijkheid om ervaring op te doen in dit internationale deelnemersveld.

Meer informatie over de Challenge Cup & NK Kunstrijden vind je op schaatsen.nl/challengecup. Tickets zijn te koop via schaatsen.nl/tickets. Met een combiticket bezoek je niet alleen de wedstrijden in het IJssportcentrum, maar kun je zelf ook schaatsen op de Ireen Wüst IJsbaan. Op zondagmiddag 27 februari wordt hier tijdens het Familie Fun Schaatsen een gratis kunstrijd-clinic gegeven.

Verder Lezen