Sport in Tilburg
»
»

Vakantietoernooien IJssport en Zwemsport goed bezocht!

02-3-2020 14:47:00

Vakantietoernooien IJssport en Zwemsport goed bezocht!

Afgelopen twee weken vonden er twee vakantietoernooien plaats in Tilburg. Op vrijdag 28 februari vond op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg de 2e editie van het Vakantietoernooi IJssport plaats. Vorig jaar deden er 250 kinderen mee aan dit toernooi, dit jaar hadden er 675 kinderen van 35 basisscholen zich ingeschreven. 
Een week later was Sportcomplex Drieburcht het decor voor het vernieuwde
Vakantietoernooi Zwemsport. Hier deden bijna 250 kinderen van 29 basisscholen aan mee. 

Vakantietoernooi IJssport: Van elfstedentocht tot curling
Er was een ijsprogramma bedacht voor jong en oud door de vrijwilligers van IJsclub Tilburg, Tilburg Trappers, Curlingclub Tilburg, Rotaryclub Tilburg Triborch en Sportbedrijf Tilburg. Leerlingen namen deel aan een Elfstedentocht die voorzien was van stempelposten, tunnels, kluunmatten en een slalom parcours. Daarnaast waren er voor de jongste deelnemers spelletjes op het ijs. De oudste leerlingen namen ook nog deel aan ijshockey en curling.
Vanwege de vele begeleiding op het ijs was het voor alle kinderen mogelijk om kennis te maken met de ijssport. Voor zowel de ervaren als de onervaren kinderen die nog met een rekje over het ijs schoven.
Na afloop kregen alle kinderen voor hun prestatie een gouden medaille mee naar huis.

Vakantietoernooi zwemsport
Tijdens het Vakantietoernooi zwemsport konden de leerlingen kennis maken met verschillende zwemsporten. De kinderen uit de groepen 3 kregen clinics aangeboden. De kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 speelden een waterpolotoernooi en maakten kennis met onderwaterhockey. Deze nieuwe opzet van het Vakantietoernooi Zwemsport is bij de kinderen goed in de smaak gevallen. Het zwemsport toernooi werd georganiseerd door Sportbedrijf Tilburg en de afdelingen Waterpolo en Onderwatersport van zwemvereniging TRB-RES. De studenten van ROC Sport en Bewegen assisteerden bij het toernooi.

Samenwerking PicNic
Met veel plezier en een fantastische inzet is het de vele vrijwilligers gelukt om de kinderen bij beide toernooien een mooie sportervaring te geven. Online supermarkt PicNic zorgde voor een gezonde versnapering tussen het sporten door. 

Het volgende Vakantietoernooi staat gepland op donderdag 30 april en vrijdag 1 mei, dan vindt het Vakantietoernooi Veldvoetbal plaats. 

Verder Lezen
Download