Sport in Tilburg
»
»

Eerste Krajicek Playground geopend in Tilburg-West

18-9-2019 09:20:00

Eerste Krajicek Playground geopend in Tilburg-West

Op woensdag 18 september is in het Westerpark een Krajicek Playground geopend door wijkwethouder Marcelle Hendrickx. Dit is het eerste sportveld in Tilburg West dat wordt ondersteund door de Krajicek Foundation. Het nieuwe veld biedt ruimte voor veel verschillende sporten. Citytrainers, die wekelijks sportactiviteiten begeleiden in de wijk, kunnen in aanmerking komen voor een scholarship (beurs) van de Krajicek Foundation. Na de officiële opening werd het veld meteen in gebruik genomen door de leerlingen van de groepen 8 van basisscholen Hubertus en Jean d'Arc.

Vierde Playground in Tilburg
Met de opening in het Westerpark telt Tilburg nu vier Playgrounds van de Krajicek Foundation.:Al eerder werden veldjes in de Reeshof, in het centrum en een aan de Generaal Smutslaan geopend. Het verschil met andere sportvelden is dat er extra begeleiding is door het inzetten van sportleiders en talentvolle scholarshippers om activiteiten te organiseren. Sportiviteit, gezelligheid en veiligheid staan hierbij voorop.

Samenwerking
De aanleg van dit veld is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de basisscholen uit de wijk, Buurtsport, Jongeren op Gezond Gewicht, de gemeente en andere partners in de wijk. Het veld stimuleert de gezonde levensstijl van de Tilburgse jeugd.

Meer informatie over de Krjicek Foundation en het scholarship vind je hier. 

Verder Lezen