Sport in Tilburg
»
»
»

Einde schaatsseizoen op de Ireen Wüst IJsbaan

Einde schaatsseizoen op de Ireen Wüst IJsbaan

De Ireen Wüst IJsbaan gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De sluiting van de baan is een gevolg van de verlengde lockdown. Het ijs wordt dit jaar eerder gesmolten waardoor de accommodatie 6 weken eerder dicht gaat dan gepland.  

Het kabinet heeft besloten de lockdown te verlengen tot en met 9 februari 2021. Het is nog maar de vraag of schaatsbanen daarna wel open zouden mogen. Als dat zo zou zijn, is dat waarschijnlijk met zeer beperkte bezoekersaantallen. Een vervroegde sluiting levert een kostenbesparing op en draagt bij aan vermindering van de co2-uitstoot.

Verenigingsleden

Veel activiteiten zoals ijshockey en kunstschaatsen kunnen, wanneer dit weer toegestaan is, verplaatst worden naar het IJssportcentrum. Helaas is dit voor de langebaanschaatsers (norenrijders) geen alternatief en wordt het schaatsseizoen ingekort. Het bestuur van de Tilburgse verenigingen worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.  

Abonnementhouders

Abonnement- en rittenkaarthouders ontvangen op een later moment meer informatie per mail.  

Helaas is het schaatsseizoen van zeer korte duur geweest, maar wij kijken samen met jullie uit naar een nieuw schaatsseizoen. De opening van de ijsbaan staat vooralsnog gepland op 2 oktober 2021.

Verder Lezen