Sport in Tilburg
»
»

EK voetbal voor vrouwen in Tilburg losgebarsten!

19-7-2017 01:01:00

EK voetbal voor vrouwen in Tilburg losgebarsten!

Dinsdag 18 juli was de openingswedstrijd van het EK voetbal voor vrouwen in Tilburg. De dames van Frankrijk namen het op tegen IJsland. In een sfeervol Koning Willem II Stadion waren de dames van les blues in poule C met 1-0 te sterk voor IJsland. 

Sfeermakers
Voorafgaand aan de wedstrijd was het één groot feest op de EK Fanzone op het Pieter Vreedeplein. Met name de IJslanders waren in grote getalen aanwezig en zorgden samen met de Fransen voor een geweldige sfeer. Ook de inmiddels bekende ‘IJslandse hakka’ mocht op het plein natuurlijk niet ontbreken. Om 19.00 uur liepen ruim 3000 IJslanders mee in de Fanwalk richting het stadion. Het centrum van Tilburg kleurde gisteren fantastisch blauw!

Penalty beslist wedstrijd
In een wedstrijd die meer spanning bracht dan goed voetbal, waren de Fransen uiteindelijk de meest gelukkigen. In 85e minuut kwamen zij op een 1-0 voorsprong toen Le Sommer vanaf elf meter mocht aanleggen. Deze voorsprong gaven zij uiteindelijk niet meer weg.  

Let’s celebrate
De volgende wedstrijd in Tilburg is op vrijdag 21 juli. Dan neemt Duitsland het op tegen Italië. Heb jij nog geen kaarten? Bestel dan nu je tickets via www.weuro2017.nl/tickets en ben erbij.      

Verder Lezen