Sport in Tilburg
»
»

Geslaagd tafeltennis weekend in T-Kwadraat

13-11-2017 15:25:00

Geslaagd tafeltennis weekend in T-Kwadraat

Afgelopen weekend vond in het T-Kwadraat een groot tafeltennis toernooi plaats. Ruim 300 kinderen zijn dit weekend in actie gekomen. Met 5 verschillende evenementen was er een unieke mix van breedtesport en topsport, voor sporters met en zonder beperking, en van georganiseerd en ongeorganiseerd sporten.

Het tafeltennis festijn begon zaterdagochtend met een breedtesport toernooi waar ruim 200 kinderen aan deelnamen. Buurtsport Tilburg had een toernooi georganiseerd aan het einde van de dag. Maar liefst 24 jongeren tusen de 10 en 14 jaar deden mee. Om 19:00 uur was er een toernooi voor de ouderen leeftijdscategorie (15+). Ook hier deden 24 deelnemers aan mee. 

Unieke mix van tafeltennis en voetbal 
Ook werden er zaterdagavond verschillende clinics gegeven. Een van de clinics was Headis, een combinatie tussen tafeltennis en voetbal. In plaats van een tafeltennisballetje over het net te slaan doe je dit nu met je hoofd en met een grotere bal. De deelnemers stonden te springen om een potje te spelen. 

De toernooien en clinics waren een groot succes en de winnaars gingen met een prijs naar huis. Er waren veel jongeren uit verschillende wijken en achtergronden op dit toernooi afgekomen en gingen met een glimlach op hun gezicht aan het einde van de avond weer naar huis. Trainers van TTV Luto en TTV Irene spraken ook van een geslaagd toernooi en zagen een hoop nieuwe Tilburgse tafeltennis talenten rondlopen. "Er zit stiekem toch aardig talent bij deze jongeren" werd er na afloop gezegd.

NK Paratafeltennis
Zondag was het tijd voor de nationale jeugdtop. Dit was het enige toernooi dit najaar waar Nederlandse talenten zich aan elkaar kunnen meten. Ook was er het Nederlands Jeugd Kampioenschap Paratafeltennis,  6 jeugdspelers met een (lichamelijke)  beperking streden voor de titel. Het was pas de derde keer in de geschiedenis dat er een NK georganiseerd is voor sporters met een beperking.

Verder Lezen