Sport in Tilburg
»
»

Geslaagde eerste editie Vakantietoernooi Hockey

19-10-2018 14:59:00

Geslaagde eerste editie Vakantietoernooi Hockey

Woensdag 17 oktober vond het Vakantietoernooi Hockey -powered by Adidas- plaats. Sportbedrijf Tilburg en HC Tilburg kijken terug op een geslaagde eerste editie waar ruim 500 basisschoolleerlingen aan deelnamen

De jongste deelnemers (groep 3) trapten af met de clinic. Ze maakten kennis met diverse oefeningen uit de hockeysport. Na afloop ontvingen ze van HC Tilburg mascotte Chip een oorkonde.
De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 namen deel aan het vakantietoernooi en streden tegen andere scholen om de winst in de poule

Wethouder Sport Erik de Ridder overhandigde de prijzen aan de 10 poulewinnaars. Daarnaast werd ook de Fairplay prijs uitgereikt aan het meest sportieve team. Bij groep 4/5 ging deze prijs naar de Sporckt 3 en De Stappen 1 won deze prijs in de categorie groep 6 t/m 8. Alle poulewinnaars zijn terug te vinden in de bijlage.

Vakantietoernooien Tilburg
Vakantietoernooien zijn unieke sporttoernooien in de vakanties, specifiek voor basisschoolleerlingen.
Leerlingen kunnen met deelname aan het toernooi op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport, of hun favoriete sport beoefenen met hun klasgenoten. De vakantietoernooien worden als plezierig uitje ervaren, op deze manier wordt bewegen in de vakantie op een positieve manier gestimuleerd.
Daarnaast vindt Vakantietoernooien het belangrijk om Fairplay bij de kinderen onder de aandacht te brengen.

Het volgende vakantietoernooi dat gepland staat is het zaalvoetbaltoernooi. Dit zal plaats gaan vinden op 2, 3 en 4 januari. De scholen krijgen binnenkort meer informatie over dit toernooi.

Verder Lezen
Download