Sport in Tilburg
»
»

Herhaling bijeenkomst privacywetgeving

Herhaling bijeenkomst privacywetgeving

Omdat de bijeenkomst op dinsdag 6 februari zeer druk bezocht was en dit onderwerp alle sportverenigingen aangaat, is er een 2e ronde gepland. Op maandag 23 april organiseert het Sportbedrijf wederom samen met Sport Support partner De Voort Advocaten een informatieavond over privacywetgeving. Vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit gaat ook voor de sportverenigingen veranderingen met zich mee brengen.

Wat verandert er?
Door de AVG krijgen de mensen van wie gegevens worden verwerkt, sterkere privacyrechten. Organisaties die persoonsgegevens verwerken – en daar horen ook sportverenigingen bij - krijgen meer verplichtingen. Zo ontkomen clubs er niet meer aan om ‘accountable’ te zijn; er geldt een documentatieplicht: met documenten kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Concreet betekent dit: beleid maken en opschrijven hoe je omgaat met persoonsgegevens van je leden, vrijwilligers en fans.

Ben je al klaar voor de nieuwe privacywetgeving?
Staat er een privacyverklaring op je website waarin beschreven staat hoe je persoonsgegevens verzamelt en wat je daarmee doet? Dit is al van toepassing wanneer je een contactformulier op je website hebt staan, waarin je vraagt naar een voor- en achternaam. Hangen er camera's op het terrein? Hoe wordt de ledenadministratie bijgehouden? Wie heeft er allemaal toegang tot de bestuurskamer? Allemaal dingen waar je nu meer over moet gaan nadenken en ook beleid op moet maken, zodat je kan aantonen dat je voldoet aan de AVG.

Themabijeenkomst privacywetgeving
Wij hebben De Voort Advocaten bereid gevonden om te vertellen wat dit betekent voor de organisatie van jouw sportvereniging of stichting. Tijdens deze avond zal De Voort Advocaten uitleg geven over de nieuwe privacywetgeving en je laten nadenken over de stappen die je als vereniging of stichting kunt zetten aan de hand van voorbeelden. We eindigen met 10 vragen/ tips & tricks waarmee je mee naar huis kan en waar je als vereniging doorheen moet lopen, zodat je goed voorbereid bent op deze nieuwe wet.

Programma
De bijeenkomst vindt plaats bij Sportcomplex T-Kwadraat (Olympiaplein 382, Tilburg).
19.15: Inloop met koffie/thee
19.30: Opening 'wat komt er met de nieuwe privacywetgeving op ons af'
20.00: Hoe werkt dat in de praktijk? 15 voorbeelden
20.35: Pauze
20.45: Vragen vanuit de vereniging. ‘Kijken door een privacybril’

Aanmelden kan bij annelies.den.biggelaar@tilburg.nl

Verder Lezen
meer over
Leer Tilburg kennen met de nieuwe iPhone wandelapp
Sportcafé: netwerken met zomerse BBQ!