Sport in Tilburg
»
»

'Heroes of the Cruyff Courts' van start in Tilburg

20-5-2021 14:41:00

'Heroes of the Cruyff Courts' van start in Tilburg

Het project ‘Heroes of the Cruyff Courts’, onderdeel van het adidas Breaking Barriers project, is afgelopen maandag van start gegaan in Tilburg. Dit initiatief, gericht op gender gelijkheid, is opgezet door adidas in samenwerking met verschillende Europese goede doelen en organisaties, waaronder de Cruyff Foundation in Nederland. Het gaat dit jaar in 4 steden van start. Het doel van dit project is het creëren van meer vrouwelijke rolmodellen in de sport. De Tilburgse Citytrainster Kim Broers is één van de 4 Nederlandse Champions (coaches). Zij leidt het project in Tilburg en pleit, samen met 30 andere Champions in Europa, voor verandering op het gebied van gender gelijkheid in sport in Tilburg.

Met de Heroes of the Cruyff Courts methodologie van de Cruyff Foundation gaan 7 meiden tussen de 12 en 18 jaar uit verschillende wijken onder begeleiding van Kim in 8 bijeenkomsten een sportevenement voor meiden opzetten. Zij leren in deze bijeenkomsten nieuwe vaardigheden, leren alles over wat het inhoudt om een evenement te organiseren en ze leren over bewustwording en verbetering van gender gelijkheid. Het voetbalevenement wordt op 29 augustus in Tilburg-Noord gehouden. Meiden tussen de 12 en 18 kunnen meedoen, ze kunnen zich gratis aanmelden via tilburgcruyffgirls@gmail.com. In de bijlage hieronder meer informatie over dit event. 

Sportaanbod voor meiden, door meiden

Er is met dit project in Tilburg gestart omdat in enkele wijken blijkt dat meiden liever niet met jongens willen of kunnen sporten. Er is veel sportaanbod voor jongens, maar minder voor meiden. Kim en haar team willen een sportaanbod neerzetten voor meiden, door meiden. Door vrouwelijke rolmodellen te creëren en op te leiden worden meer meiden betrokken bij sport in de wijk en geënthousiasmeerd om te gaan sporten.

Wil je meer weten over ‘Heroes of the Cruyff Courts' of 'adidas Breaking Barriers’? Neem contact op met citytrainerkim@gmail.com.

Verder Lezen
Download