Sport in Tilburg
»
»
»

Hoe ziet mijn zwembadbezoek eruit?

Hoe ziet mijn zwembadbezoek eruit?

Vanaf maandag 18 mei zijn de Tilburgse zwembaden weer deels geopend. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM en het protocol 'Veilig zwemmen in de Coronatijd'. We snappen dat hier vragen over zijn. De maatregelen zijn de laatste maanden wel wat versoepeld. Hieronder is te lezen hoe een zwembadbezoek er per activiteit uitziet. We wensen je vooral weer heel veel zwemplezier!

Familiezwemmen en recreatief zwemmen
- Je koopt vooraf online je kaartje voor een bepaald tijdsblok op een specifieke datum via de webshop. Je betaalt met iDEAL en ontvangt een e-ticket per mail. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren. 
-  Op de afgesproken tijd, maximaal 5 minuten van te voren, kom je naar het zwembad. De entree is via de grote poort buiten. Als je nog moet betalen, gaat eén persoon naar binnen om te betalen, de rest n blijft buiten wachten. Dit kan alleen met pin.
- Je volgt de routing via de pijlen en signing in de accommodatie. 
- Voor volwassenen boven de 18 jaar geldt, houd altijd 1,5 meter afstand van andere personen. Volwassenen dienen ook afstand te houden van kinderen tussen de 13 en 18 jaar. 
 - Na het zwemmen loop je via de routing naar de kleedruimtes. Na afloop kun je weer douchen. 
- Via de routing verlaat je de kleedruimtes. 
- We hopen dat je een fijne dag hebt gehad!  

Banenzwemmen
- Je koopt vooraf online je kaartje voor een bepaald tijdblok op een specifieke datum via de webshop. Je betaalt met iDEAL en ontvangt een e-ticket per mail. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren.
-  Op de afgesproken tijd, maximaal 5 minuten van te voren, kom je naar het zwembad en 3 minuten vooraf scan je je e-ticket bij het tourniquet. Als je telefonisch gereserveerd hebt, ga je langs de receptie om te betalen. Dit kan alleen met pin.
- Je volgt de routing via de pijlen en signing in de accommodatie.
- Je kunt nu maximaal 45 minuten banenzwemmen.
- Na het banenzwemmen loop je via de routing naar de kleedruimtes. Hier kun je je afdrogen en weer omkleden. Na afloop kun je douchen.
-Via de routing verlaat je de kleedruimtes. Föhns mogen niet gebruikt worden.
- Je kunt bij Stappegoor en Drieburcht nog genieten van een kop koffie in de horeca.

Aqua-Fitness en Aqua-Vitaal
- Je koopt vooraf online je kaartje voor een bepaalde les op een specifieke datum via de webshop. Je betaalt met iDEAL en ontvangt een e-ticket per mail. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren. 
-  Op de afgesproken tijd, maximaal 5 minuten van te voren, kom je naar het zwembad en scan je je e-ticket bij het tourniquet.  Als je telefonisch gereserveerd hebt, ga je langs de receptie om te betalen. Dit kan alleen met pin.
- Je volgt de routing via de pijlen en signing in de accommodatie. 
- Je kunt nu deelnemen aan de les in het water.  
- Na de les loop je via de routing naar de kleedruimtes. Hier kun je je afdrogen en weer omkleden. Na afloop kun je douchen.
-Via de routing verlaat je de kleedruimtes. 
- Je kunt bij Stappegoor na de Vitaal les nog genieten van een kop koffie in de horeca. 
- We hopen dat je een fijne les hebt gehad!  

Zwemles
- Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les naar binnen en scan de leskaart, zoals je gewend bent.   
- Loop met je kind, via de aangegeven route, naar de kleedkamers. 
- Volg de route en de instructies van de medewerkers naar het zwembad. 
- Je draagt je kind over aan de instructeur en verlaat via de aangegeven route direct de accommodatie. 
-  Als ouder/verzorger mag je in de horeca wachten. Let op, reserveren en een consumptie is verplicht. Vol = vol.
-  Op de exacte eindtijd van de les loop je weer via de juiste route naar het zwembad om je kind op te halen. Volg hierbij de instructies van de medewerkers.  
-  Daar kunnen de kinderen zich afdrogen en omkleden. Je gaat via de aangegeven route terug naar de kleedruimtes. 
- Daarna gaan jullie zo snel mogelijk naar buiten, zodat de volgende groep weer veilig naar binnen kan.  
- We hopen dat je kind een fijne zwemles heeft gehad!  

Baby-Peuter uurtje en Spettertijd
- Je koopt vooraf online je kaartje voor een bepaalde les op een specifieke datum via de webshop. Je betaalt met iDEAL en ontvangt een e-ticket per mail. Het is ook mogelijk om telefonisch te reserveren. 
-  Op de afgesproken tijd, maximaal 5 minuten van te voren, kom je naar het zwembad en scan je je e-ticket bij het tourniquet. Als je telefonisch gereserveerd hebt, ga je langs de receptie om te betalen. Dit kan alleen met pin.
- Je volgt de routing via de pijlen en signing in de accommodatie. 
- Elk kind heeft een eigen tafel met aankleed kussen welke voor én na de les gebruikt wordt. Een kind mag nooit direct op het aankleed kussen liggen. Hier dient altijd een grote handdoek onder te liggen. Een kind mag alleen met een nieuwe/schone zwemluier het water in.
- Je kunt nu samen deelnemen aan de les in het water.  
- Na de les gooi je de gebruikte luier direct weg in de daarvoor bedoelde luiercontainer. Maak na het omkleden zelf het aankleedkussen schoon met de daarvoor bedoelde middelen.
 - Vervolgens loop je via de routing naar de kleedruimtes. Hier kun je je afdrogen en weer omkleden. Na afloop kun je douchen.
-Via de routing verlaat je de kleedruimtes. 
- We hopen dat je een fijne les hebt gehad!  

Verder Lezen