Sport in Tilburg
»
»

Challenge Cup & NK Kunstrijden 2022

KNSB/Vincent Riemersma
KNSB/Vincent Riemersma

Challenge Cup & NK Kunstrijden 2022

Van 24 t/m 27 februari 2022 vormt het IJssportcentrum in Tilburg het toneel van de Challenge Cup & NK Kunstrijden. De Challenge Cup & NK Kunstrijden is het grootste kunstrij-evenement in Nederland en verhuist voor in ieder geval de komende drie jaar van Den Haag naar Tilburg.

Tijdens de Challenge Cup krijgen aanstormende talenten de kans om zich op wereldwijd niveau te meten aan andere kunstrijd(st)ers. De eerstvolgende editie wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

De KNSB ambieert nu om het kunstrijden in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Tilburg kent veel actieve kunstrijders. In samenwerking met Sportbedrijf Tilburg kan het kunstrijden breed onder de aandacht worden gebracht. Rolph Dols, wethouder Sport in Tilburg “Geweldig dat we de kunstrijders van Tilburg én daarbuiten de komende drie jaar in onze stad mogen verwelkomen voor de Challenge cup en het NK Kunstrijden. Passie, prestatie en plezier gaan doorgaans hand in hand en daar bieden deze evenementen alle ruimte voor.” Met de verhuizing naar Tilburg hoopt de KNSB een nieuwe impuls te geven aan de Challenge Cup.

Kunstrijden wordt steeds populairder. Voor het eerst sinds 1976 vertegenwoordigt een Nederlandse  kunstrijder de sport op de Olympische Spelen. Lindsay van Zundert komt in februari in actie namens Nederland.

Dit jaar wordt de Challenge Cup gecombineerd met het NK Kunstrijden. Vorig seizoen kon dat helaas niet doorgaan vanwege de coronapandemie, waardoor de Challenge Cup & NK Kunstrijden in 2022 een bijzondere editie belooft te worden. Of er dit jaar publiek welkom is, is afhankelijk van de geldende corona-maatregelen.

Meer informatie over de Challenge Cup & NK Kunstrijden vind je op www.schaatsen.nl

Verder Lezen