Sport in Tilburg
»
»

In de spotlights: Nick Melis

25-5-2021 16:50:00

In de spotlights: Nick Melis

In deze rubriek zetten we de schijnwerpers op iemand die, binnen zijn/haar werk of privé bijdraagt aan een gezond en gelukkig Tilburg. Iemand die gezond gewoon maakt! Deze keer is dat Nick Melis, werkzaam bij Groenrijk Tilburg als medewerker tuincentrum en hoofdinkoper. Groenrijk draagt met verschillende initiatieven bij aan een groen en gezond Tilburg. “Zo hebben we bij Groenrijk een Klimaatplein, waar mensen kunnen leren hoe ze meer groenere tuinen kunnen krijgen en waarom dat belangrijk is.”

Nick (29) werkt inmiddels al 13 jaar bij Groenrijk Tilburg. Hij begon er als stagiaire, inmiddels is hij verantwoordelijk voor alle buitenartikelen met uitzondering van planten. “Dus denk aan bijvoorbeeld potten, meststoffen, beelden en potgrond.”

Klimaatplein
Groenrijk draagt een groot steentje bij aan een groen Tilburg. “We hebben bijvoorbeeld een Klimaatplein waar mensen kunnen zien hoe ze meer groenere tuinen kunnen krijgen en waarom dat belangrijk is.” Ook groene daken en regentonnen zijn belangrijk in een groene, klimaatvriendelijke tuin en zijn de laatste jaren erg in trek. “Zo wordt regenwater uit het riool gehouden en hoeven mensen minder kraanwater te gebruiken voor het water geven van plantjes in de tuin of op het balkon. Wij instaleren deze regentonnen, ook soms met overloopset. Dat betekent dat er een slang op de ton wordt aangesloten, zodat als de ton dan vol is het water via de slang de tuin in loopt.”

Moestuinen
Bij Groenrijk staat veel in het teken van natuur en groen, maar ook richten ze zich op gezondheid en educatie. Zo verkopen ze ook moestuinen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor andere locaties zoals scholen en kinderdagverblijven. “Dit idee is tot stand gekomen tussen de gemeente Tilburg, Albert Heijn Wagnerplein & Groenrijk Tilburg. Ook voor de kinderen is dit leuk, leerzaam en educatief. Groepen kunnen een rondleiding krijgen door onze winkel waar ze langs alle afdelingen gaan en plantjes mogen ruiken, voelen & proeven. En ze mogen een bakje vullen met zaadjes en dat dan op school opkweken.”
Ook zijn ze betrokken bij de groentecampagne ‘Groente, zet je tanden erin’, opgezet door JOGG Tilburg, kinderopvang, consultatiebureaus en supermarkten in Tilburg. Ze leveren moestuinpakketjes aan de kinderdagverblijven zodat de kinderen niet alleen groentes leren eten, maar ze ook zien groeien en kunnen plukken.

NK Tegelwippen
Er zijn veel mooie groene initiatieven in Tilburg. “Nu is het NK Tegelwippen bijvoorbeeld, dat vind ik een erg leuk idee. Niet alleen omdat het tegen Breda is, maar ook omdat het goed is tegen de opwarming van de steden en je tegels vervang met planten, met groen dus! Zo krijgen we echt een groener en gezondere stad.

Nick zijn ambitie met Groenrijk is om zoveel mogelijk groene tuinen en daken in Tilburg te krijgen. “Iedereen kan een steentje bijdragen aan een gezonder en groener Tilburg. Tegels uit je tuin halen bijvoorbeeld is weinig werk maar doet veel. Net als het aansluiten van een regenton en het aanleggen van groene daken.”

Verder Lezen