Sport in Tilburg
»
»

In het nieuws: Nassar Chakir tweede in verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2020

15-12-2020 18:49:00

In het nieuws: Nassar Chakir tweede in verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2020

Nassar Chakir, buurtsportwerker van gemeente Tilburg, is dinsdag tweede geworden in de verkiezing Ambtenaar van het jaar 2020. Lian de Boer, ambtenaar bij de gemeente Groningen won de verkiezing.

De landelijke organisatie ‘Publiek denken’ verkiest ieder jaar de Ambtenaar van het jaar. Nassar is blij met zijn tweede plek: “Het is al een grote eer om als finalist te eindigen, het is super om tweede te worden. Ik ben blij dat ik zover ben gekomen en een stukje van mijn werk op landelijk niveau heb kunnen laten zien.”

Nassar werkt al sinds 2007 als buurtsportwerker bij het Sportbedrijf in Tilburg. Hij organiseert en begeleidt sportactiviteiten in de wijk, om jongeren een positieve vrijetijdsbesteding te geven. Hij is voor velen een rolmodel en vertrouwenspersoon. Bekijk hier een filmpje over Nassar zijn werk. 

Sportactiviteiten voor vluchtelingen

Sinds 2015 organiseert hij ook sportactiviteiten voor vluchtelingen, asielzoekers en statushouders die naar Tilburg zijn gekomen. Zijn werk is meer dan alleen sport. Hij biedt een luisterend oor, leert vluchtelingen door middel van sport de taal en onze normen en waarden, maar helpt hen ook met diverse regelingen. Zoals het zoeken naar een sportclub, een stage of een baan. Nassar geeft hen een toekomst in Tilburg.

Maakt een verschil

Wethouder Rolph Dols (sport) is trots op Nassar: “Een prestatie van formaat en een zeer terechte beloning voor zijn werk. Nassar zet het beoefenen van sport in als middel om vluchtelingen, asielzoekers en statushouders te ondersteunen bij het participeren in onze maatschappij. Zijn passie en inzet daarbij maken dat hij met zijn werk echt verschil maakt in het leven van Tilburgers. Doordat hij midden in de wijk staat, draagt hij bij aan de sociale verbindingen in onze stad. Zo draagt sport bij aan gezonde en gelukkige Tilburgers.“

“Als pionier in Tilburg heeft Nassar ervoor gezorgd dat bewegen voor vluchtelingen niet alleen een welkome dagbesteding is maar vooral ook een zinvolle. Het blijkt een middel voor ontmoeting, inburgering, talentontwikkeling, opleiding en werk.”, aldus Rolph van Riel, teamleider Sportstimulering. “Nassar is een man van weinig woorden maar weet al jaren met enorme energie te verbinden en organiseren. Hij begint zijn werk nooit vanuit ‘de procedure’ maar vanuit de mens die voor hem staat. Zijn betrokkenheid, bescheidenheid en humor creëren de vertrouwensband van waaruit alle beweging ontstaat. Heel veel nieuwe Tilburgers zijn Nassar dankbaar. Wij ook. Trots!”

Publieksprijs en juryprijs

Dit jaar waren er twee prijzen te vergeven voor de Ambtenaar van Jaar een namens het publiek en een namens de jury. De prijs is bedoeld om de veelzijdigheid van het werk van ambtenaren te laten zien maar ook om werk achter de schermen in beeld te brengen.

Verder Lezen