Sport in Tilburg
»
»

In het nieuws: Younes Aknin vrijwilliger van het jaar!

08-12-2020 08:04:00

In het nieuws: Younes Aknin vrijwilliger van het jaar!

Younes Aknin is maandag 7 december uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. De Tilburgse Vrijwilligersprijzen worden elk jaar uitgereikt en zijn een initiatief van Gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg, in nauwe samenwerking met Rabobank Tilburg en omstreken, Interpolis en het Brabants Dagblad.

Younes is geen onbekende in de Tilburgse sportwereld. Hij ondersteunt al jarenlang vrijwillig team Buurtsport met het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in Tilburg-Noord, maar ook in andere delen van de stad. Door samen te sporten leert hij de jongeren kennen en bouwt hij een vertrouwensband op. Ook zelfstandig organiseert hij toernooien in de stad voor jongeren. Daarnaast is hij twee keer Citytrainer of the year geworden en coacht hij een voetbalteam van de Willem II amateurs. Maar zijn ondersteuning stopt niet bij sport. 
De organisatie van de vrijwilligersprijzen licht toe: 
"Younes helpt de jongeren ook bij andere zaken zoals huiswerk of het schrijven van sollicitatiebrieven. Daarnaast zet hij zich in voor Somalische jongeren, zodat zij én hun ouders integreren in de Nederlandse samenleving. Younes is een echte verbinder en een ambassadeur voor vrijwilligerswerk."

Een van de jongeren die vaak aanwezig is bij de sportactiviteiten van Younes voegde hieraan toe: "Hij verdiend deze prijs, hij staat dag en nacht voor ons klaar, ook als we problemen hebben." 

Iets teruggeven 

Younes had niet verwacht dat hij de verkiezing zou winnen, maar hij voelde zich erg vereerd. Hij lichtte in zijn dankwoord het belang van vrijwilligerswerk toe: Ik denk dat een ieder die zich vrijwillig inzet voor wie of wat dan ook beloond of gewaardeerd moet worden. Ik wil ook echt aan iedereen, en vooral ook aan de jongeren meegeven: wees positief, blijf doorgaan waar je mee bezig bent maar geef ook een stukje terug. Ik hoop dat ik met mijn voorbeeldfunctie ook een aantal andere jongeren kan aansporen en inspireren om uiteindelijk ook hetzelfde te doen. We zijn naar mijn mening met een doel op deze wereld, om iets voor anderen te betekenen, dat is voor mij mijn motivatie waarom ik dit doe."

Lees hier het stuk in het Brabants Dagblad over de vrijwilligersprijzen.
Vorig jaar interviewden we Younes ook al over zijn inzet voor Buurtsport. Dit stuk lees je hier. 

Verder Lezen