Sport in Tilburg
»
»

Ireen Wüst IJsbaan vanaf tweede kerstdag weer open

Ireen Wüst IJsbaan vanaf tweede kerstdag weer open

Disclaimer: het is mogelijk dat er nog wijzigingen plaatsvinden.

Let op! De ijsbaan is t/m 17 januari beperkt geopend voor norenrijders en recreatief schaatsen. Meer informatie volgt na de nieuwe persconferentie.

Op tweede kerstdag en tijdens de kerstvakantie is de ijsbaan weer geopend. De Ireen Wüst IJsbaan is officieel een buitenbaan en wordt daarom gezien als een buitensportlocatie. Zo kunnen we toch in beweging blijven tijdens de lockdown. Een bezoek aan de ijsbaan is mogelijk onder specifieke voorwaarden. Dit betekent dat je met twee personen recreatief kan komen schaatsen. De 400-meterbaan is van 27 december t/m 9 januari van 9.00 tot 10.30 uur gereserveerd voor norenrijders. Recreatief schaatsen is dan enkel mogelijk op de 30x60-meterbaan. Hier lees je de belangrijkste regels voor een bezoek aan de ijsbaan.

Voorwaarden bezoek Ireen Wüst IJsbaan

Op 26 december gaat de ijsbaan weer open, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. De belangrijkste regels op een rijtje:

 • Om de ijsbaan te betreden, dien je vooraf online een ticket te kopen. Dit geldt ook voor toeschouwers en/of begeleiders en voor bezoekers met een abonnement of rittenkaart. Een ticket kopen kan via onze webshop.
 • Abonnementen en rittenkaarten zijn voorlopig nog niet geldig. Deze worden automatisch verlengd. Tot die tijd kun je alleen losse tickets kopen.
 • Voor de tickets gelden tijdens de kerstvakantie speciale tarieven. Vanaf 9 januari gelden de normale tarieven weer.
 • Per tijdsblok geldt er een maximaal aantal bezoekers. Reserveer je ticket dus op tijd.
 • Neem je schaatsen mee of huur deze in de webshop: op de ijsbaan kunnen geen schaatsen worden gehuurd.
 • Je mag enkel in groepen van maximaal 2 volwassenen schaatsen. Het is verboden om met grotere groepen samen op het ijs te staan. Het inzetten van treintjes is ook verboden. Kinderen t/m 17 jaar mogen wel in grotere groepen schaatsen. Toegangstickets kunnen echter alleen per tweetallen worden gekocht.
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht om de ijsbaan te betreden. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig gevaccineerd bent, corona hebt gehad of een coronatest hebt laten doen die maximaal 24 uur geldig is.
 • Een coronatoegangsbewijs is alleen geldig in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Deze dien je dus ook mee te nemen.
 • Heb je geen coronatoegangsbewijs en/of geldig identiteitsbewijs bij? Dan krijg je geen toegang tot de ijsbaan.
 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is het verplicht om een mondkapje te dragen bij de binnenkomst van T-Kwadraat tot aan het toegangspoortje van de ijsbaan.

Algemene regels

Verder gelden er nog steeds een aantal basis regels:

 • Houd 1,5 meter afstand van ieder ander persoon buiten je huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 17 jaar), zowel naast als op het ijs.
 • Heb je klachten? Blijf thuis.
 • Houd je aan het algemene advies van het RIVM.

Meer informatie

Bovenstaande maatregelen gelden tot nader bericht. Kijk voor de exacte tijden op de website bij de openingstijden van de ijsbaan. Houd voor verdere actuele berichtgeving www.sportintilburg.nl, de 'Sport in Tilburg'-app en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl of bekijk de veelgestelde vragen over het coronavirus

 

Verder Lezen