Sport in Tilburg
»
»

Ledenbinding in coronatijd, hoe doe je dat?

Ledenbinding in coronatijd, hoe doe je dat?

Leden binden in coronatijd, hoe doe je dat? Het is altijd al één van de grootste uitdagingen voor sportverenigingen, maar nu in de periode van corona misschien nog wel belangrijker dan ooit. We mogen al lange tijd niet of met vele beperkingen sporten. Ook de onderlinge contacten tussen de leden onderling en zeker ook tussen leden en bestuur staan onder druk. Met een beetje optimisme en creativiteit kun je allerlei leuke acties inzetten ter bevordering van ledenbehoud en ledenbinding. Hieronder enkele tips:

Werk aan ledenbinding

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de sportverenigingen. Veel mensen zijn minder gaan sporten waardoor de contacten onderling minder zijn geworden. Daarom is het juist nu van belang activiteiten aan te bieden om zo waardevol te blijven voor de leden. Bied niet alleen activiteiten aan maar check ook bij de leden waar zij behoefte aan hebben en welke rol de vereniging daarin kan aannemen.  

Creatief denken

Een leuke en makkelijke manier om bij leden te checken waar zij behoefte aan hebben is door creatief te denken. Met creatief denken mag je dromen en de meest absurde en achterlijke dingen verzinnen. Met als doel: een concrete actie op papier te zetten. Een manier hiervoor is om een omkeerde vraag aan je leden te stellen. Door de vraag juist om te draaien, ligt het antwoord misschien wel dichterbij dan je denkt!  

Omgekeerde vraag: Hoe jagen wij onze leden weg?

Verzamel zoveel mogelijk antwoorden en draai vervolgens de antwoorden om. Analyseer deze en je hebt je missie en doelstellingen voor de komende jaren. Daarnaast creëer je ook een draagvlak met ledenbehoud als gevolg. Klik hier voor een kant en klaar concept voor je leden! Wij verzamelen de antwoorden anoniem en delen het vervolgens met jullie vereniging.  

Leuke tips voor online ledenbinding

Wellicht heeft jouw vereniging ook al meerdere online evenementen georganiseerd. Denk dan aan een pubquiz, bingo of online borrel.  
Hier nog een aantal links voor leuke en verrassende onlineactiviteiten:

Vragen?

Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning, neem dan contact met ons op via verenigingsondersteuning@tilburg.nl.

Verder Lezen