Sport in Tilburg
»
»

Lekker bewegen op Koningsdag

Lekker bewegen op Koningsdag

Net als vorig jaar zien dit jaar de Koningsspelen en Koningsdag er anders uit dan dat we gewend zijn. De Koningsspelen mochten gelukkig weer op school plaatsvinden, maar kregen een iets andere invulling deze keer. Beweegteam Onderwijs van Sportbedrijf Tilburg kwam met een speciale alternatieve Koningsspelen. Daarnaast bedachten zij voor gezinnen ook een leuke activiteit voor op en rondom Koningsdag: de Koninklijke route. 

Alternatieve Koningsspelen

De Koningsspelen waren vorig jaar nog vanuit huis, maar dit jaar konden ze weer op school plaatsvinden. Alleen dit jaar, geheel coronaproof, per klas in plaats van met de hele school. Vrijdag 23 april om 9.00 uur werd in elke klas, op vrijwel elke Tilburgse school, gestart met de koningsdans van Kinderen voor Kinderen. Daarna kon elke klas, van kleuters tot bovenbouw, aan de slag met verschillende (digitale) spellen. Door de spellen te voltooien waren puzzelstukken te verdienen waarmee per klas een speciale ‘Koningsspelen puzzel’ kan worden gelegd. Aan het eind van de dag werd gezamenlijk met alle scholen in Tilburg afgesloten met een videocompilatie van die dag en werd er nog eenmaal gedanst op het Koningsspelen lied.

De Koninklijke Route: lekker bewegen op Koningsdag

Ook voor Koningsdag heeft Beweegteam Onderwijs een leuke activiteit bedacht voor kinderen en hun ouders; de Koninklijke Route. In verschillende wijken in Tilburg is een sportieve route uitgezet, deze zijn onder dit artikel te vinden. Deze routes kun je wandelend, hardlopend, skatend of steppend uitvoeren. Op verschillende plekken kom je posters tegen waarop een meerkeuzevraag staat. Deze vraag beantwoord je op een sportieve manier, namelijk door een beweegoefening te doen die bij het antwoord past. Je kan op twee manieren meedoen met deze quiz:

• Digitaal: Scan de QR-code op de poster. Je krijgt dan een filmpje te zien waarin de vraag voorgelezen wordt en waar de bewegingen die bij de antwoorden horen worden voorgedaan. Je krijgt meteen te zien of je de vraag goed of fout hebt.
• Op papier: Voor deze versie is het handig om pen en papier mee te nemen om de antwoorden te noteren. Je beantwoordt elke vraag en aan het einde van de quiz kan je de antwoorden hieronder downloaden om te kijken hoeveel vragen je goed beantwoord hebt.

De routes zijn ongeveer 5 km lang en er zijn 15 vragen. Je kan meedoen vanaf Koningsdag tot het einde van de meivakantie. Een sportieve invulling dus voor Koningsdag of een andere dag tijdens de meivakantie, voor het hele gezin!

We wensen iedereen een sportieve, gezellige Koningsdag! 

Routes

Verder Lezen
Download