Sport in Tilburg
»
»

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge

17-2-2020 15:05:00

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge

Sinds 2018 doen wandelgroepen uit Tilburg en omgeving, onder leiding van professionals, mee aan de Nationale Diabetes Challenge.  Een keer per week wordt er in een groep gewandeld en na ongeveer twintig weken wordt gezamenlijk meegedaan aan het slotevent, het NDC festival, ergens in Nederland. Dit jaar vindt het NDC festival in Tilburg plaats. De datum is in verband met het Coronavirus nog niet bekend. Hoe mooi zou het zijn als er een recordaantal Tilburgse deelnemers meedoet aan de challenge dit jaar!

Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge is een landelijk project van de Bas van de Goor Foundation dat de leefstijl en gezondheid van mensen (met diabetes) verbetert. In 16 tot 20 weken tijd organiseren zorg-, sport- en welzijnsprofessionals één keer per week wandelingen. Iedereen kan hier aan meedoen. Op deze manier werk je samen met anderen toe naar de feestelijke finale, die in de laatste week plaats vindt. De afsluitende kilometers worden met alle deelnemers uit het land afgelegd tijdens het NDC Festival in Tilburg. Bewegen is goed voor iedereen! Daarom is de NDC er niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor iedereen die samen wil wandelen.  

Wandelen = behandelen
De kracht van de Nationale Diabetes Challenge is dat samen wordt gewerkt met zorgprofessionals. Zij zijn op verschillende manieren betrokken bij de challenge. Er worden wandelgroepen georganiseerd  vanuit gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, fysiotherapiepraktijken, etc. De wandelgroepen lopen met een begeleider.  Samia uit Tilburg is er een van en loopt wekelijks met een groep vrouwen. Zij is tevens ambassadeur van de Bas van de Goor Foundation. "Ik heb hen laten zien wat het effect van beweging en sporten is op je gezondheid. Eerst was het een klein groepje, maar het werden er steeds meer. Vrouwen met verschillende achtergronden en aandoeningen lopen mee en ze merken hoe hun klachten afnemen. En naast je fysieke gezondheid is wandelen met elkaar ook heel goed voor de mentale gezondheid!"  

Van de huidige deelnemers komt daarnaast naar voren dat ze meedoen omdat ze meer willen bewegen, afvallen, conditie willen verbeteren én dus gezelligheid.  

Vind een wandelgroep in de buurt
Er zijn verschillende wandelgroepen in Tilburg en in de omliggend gemeenten. Hier vind je een globaal overzicht van de wandelgroepen rondom Tilburg. In de bijlage hieronder vind je alle groepen met daarbij hun contactgegevens. 

Wil je mee wandelen? Neem contact op met onze consulenten.  

Locatie Tilburg: Mieke Goedmakers, mieke.goedmakers@tilburg.nl, 06-41662318  (di, wo, do bereikbaar)
Locatie regio: Judith van Berkel, judith.van.berkel@tilburg.nl, 06-21000132 (wo en vrij niet bereikbaar)     

Let op: in verband met het coronavirus wordt de Nationale Diabetes Challenge verzet. Hierdoor gaan wandelgroepen later van start, de richtlijn is rond 24 juni. Voor actuele informatie, neem dan contact op met een van de zorginstellingen. 

Verder Lezen
Download