Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #10

14-12-2018 20:35:00

Medewerker aan het woord #10

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Doortje van Gulik. Zij is sporthal beheerster bij de gymzaal Bergeijckstraat in de Reeshof.

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf en wat doe je precies?
Op 1 december 2001 ben ik begonnen bij het Sportbedrijf, als sporthal beheerster van gymzaal Bergeijckstraat. Ik ben verantwoordelijk voor de huishoudelijke dienst en facilitaire zaken. Ik ben aanspreekpunt voor allerlei zaken en collega's. In 2015 heb ik een tijdelijke overstap van 2,5 jaar gemaakt naar sporthal Dongewijk. Daar heb ik een hele leuke tijd gehad maar ben nu heel blij dat ik sinds 1 april 2018 weer terug ben op m'n oude vertrouwde plekkie. Super naar m'n zin hier! Terug bij m'n kindjes van de 3 basisscholen die hier sporten (De Sporckt, Helen Parkhurst en De Fonkel) en terug bij buurtsportmedewerkers en alle verenigingen die hier sporten. Met al deze mensen heb ik in de afgelopen jaren een leuke samenwerking en mooie band opgebouwd. Voor m'n periode bij de Dongewijk heb ik ook nog tijdelijk bijgesprongen bij Zwembad Reeshof, maar dat was niet mijn omgeving, niet mijn passie. Blij dat ik nu weer hier zit!

Vertel eens wat over je achtergrond?
Ik ben opgegroeid in Broekhoven en woon nu al 21 jaar in de Reeshof. En van beroep ben ik slager! In die tijd heb ik ook m'n bijnaam Doortje gekregen, eigenlijk heet ik namelijk Doret. Van slager naar sporthalbeheerder; nogal een carrière switch. Maar dit doe ik veel liever.

Waarom vind je dit werk zo leuk?
De omgang met de mensen, het contact met de kinderen & ouders en daarbij: ik hou van orde en netheid. Ik vind het fijn als het op orde is en dat ik van de mensen hoor dat het hier netjes uit ziet. Het moet spik & span zijn, daar word ik blij van. (Zie ook de foto met het krijtbordje, dat heeft Doortje 1 april bij haar terugkeer meteen aangepast en opgehangen). Ook belangrijk voor mij is de collegialiteit. Ik hoef maar te bellen en collega's Frank, Toin en Perry van sporthal Dongewijk of Nard staan meteen voor me klaar. We hebben echt een super team. Wat ik ook heel leuk vind, zijn de kleine dreumesen die ik al ken vanaf de basisschool en nu hier komen om te sporten of zelfs om stage te lopen.

Wat is het grappigste of mooiste wat je hebt meegemaakt in je werk?
Het grappigste wat ik heb meegemaakt, was in het 1e jaar dat ik hier werkte. Rob Outmeijer (leraar hier op OBS De Fonkel), is goed in de maling genomen door 't rooie manneke' voor tv opnames ('t rooie manneke was Tilburgs bekendste straatartiest, helaas vorig jaar overleden). Rob had iets beloofd en weer niet nagekomen (heeft hij vaker last van). En als geintje had iemand het rooie menneke op hem afgestuurd die m de hele dag heeft gestalkt! Rob werd echt belaagd, 's ochtends bij het ontbijt, in de klas, in de gymzaal; overal! Continu stond ie voor z'n neus. 's Middags moest Rob naar Berkel-Enschot, toen ging er zogenaamd een bom af bij zijn auto, overal rook! Rob durfde zijn auto niet meer in. En ik heb hier ook een hele lieve vakleerkracht die ik graag nog wil vermelden: Noortje Froeling, dat is echt m'n maotje. Wij doen alles samen, daar heb ik echt een band mee. Samen regelen we het hier wel in de gymzaal.

Verder Lezen