Sport in Tilburg
»
»
»

Medewerker aan het woord #11

10-1-2019 16:36:00

Medewerker aan het woord #11

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Floor van de Wouw. Zij werkt momenteel als allround zweminstructeur bij Sportcomplex Drieburcht en Recreatiebad Stappegoor.

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf?
In april 2016 ben ik begonnen als toezichthouder en als instructeur van de zwemlessen voor kinderen in alle drie de zwembaden. Daarvoor had ik stage gelopen bij Zwembad Reeshof voor mijn opleiding Sport en Bewegen. Toen heb ik mijn Zwem-Abc gehaald. Na het eerste seizoen ben ik ook zwemles aan volwassenen gaan geven, en vorig jaar heb ik de cursus Aqua-Fitness en baby-peuterzwemmen gevolgd. Sinds dit seizoen geef ik ook Aqua-Vitaal en baby-peuterzwemmen. Bij Recreatiebad Stappegoor zijn ze dit jaar gestart met een clinic zeemeerminzwemmen en ben ik gevraagd als de zeemeermin juf.

Waarom vind je het werken in de zwembaden leuk?
Ik geef les van de allerkleinsten tot de ouderen en van zwemles tot aan zeemeerminzwemmen. Ik werk met alle doelgroepen en dat vind ik echt heel leuk. Het werk is hierdoor gevarieerd. Mijn droom is altijd geweest om les te geven in de sportwereld. Vroeger heb ik altijd waterpolo gespeeld, dus had ook altijd wel wat met water. Nu heb ik de perfecte combi: sportlessen geven in het zwembad. Daarnaast vind ik het geven van de zeemeerminlessen echt super leuk, omdat ik volledig mijn creativiteit hierin kwijt kan.

Hoe ziet de nieuwe cursus zeemeerminzwemmen eruit?
De cursus bestaat uit 4 lessen en aan het einde zijn de kindjes echte zeemeerminnen en krijgen ze een oorkonde. Vroeger was ik al fan van de kleine zeemeermin. Ik mag deze lessen helemaal zelf invullen, waardoor ik mijn fantasie goed kwijt kan. De kindjes in de les denken ook altijd dat ik een echte zeemeermin ben. Ik heb een ketting met zeewier, en als ik deze om doe veranderen mijn benen in een staart. Als de kinderen door het rode gat zwemmen, vertel ik dat dit de ingang van de grot is: mijn huis. En als ze opduikstaven van de bodem oppakken, doen ze dit om het zeewier bij de ingang van de grot weg te halen. Heel leuk om de hele les zo'n verhaal erbij te vertellen. De laatste les van de cursus mogen alle ouders komen kijken, en zelfs broertjes zusje en opa en oma's komen mee. De kindjes vinden het helemaal geweldig!

Wat vind je belangrijk aan je werk?
Het aller belangrijkste van werken vind ik plezier. Zowel met collega's als met de klanten. Ik zal er altijd proberen het leukste van te maken. Natuurlijk vind ik veiligheid ook heel belangrijk; dat staat altijd voorop.

Wat is het grappigste wat je hebt meegemaakt op het werk?
Vorig jaar gingen we met het personeelsuitje bootje varen in de Biesbosch. We hadden verschillende bootjes. Het was heerlijk weer en ik ging even boven op het dek zonnen, natuurlijk met mijn ogen dicht. Zonder dat ik het door had was er een bootje naast ons gaan varen en was iedereen van mijn boot heel zachtjes naar die boot over gestapt. Mijn boot hadden ze zo gedraaid dat ik recht de bosjes in ging. Ik hoorde iedereen kei hard lachen en zag toen dat ik nog maar alleen op die boot zat. Het mooie was dat iedereen had verwacht dat ik hysterisch zou reageren en die boot niet kon besturen, maar niemand wist dat ik 2 weken ervoor in Cuba op en bootje had gevaren. Heel droog draaide ik aan het stuur en ging ik rustig weg. Dat was extra grappig, haha!

Verder Lezen