Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #12

08-2-2019 10:30:00

Medewerker aan het woord #12

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Noud van Vught. Hij werkt momenteel als onderhoudsmedewerker groen bij het team Buitensport.

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf en wat doe je precies?
Ik werk nu alweer zo'n 15 jaar bij het team van Onderhoud bij het Sportbedrijf. In de zomer op de grasmaaier bij de voetbalvelden en in de winter snoeiwerkzaamheden in de plantsoenen. Met de voetbalvelden bedoel ik dan alle 50 Tilburgse voetbalvelden en 20 à 25 kunstvelden. Die kunstvelden maaien we natuurlijk niet ,maar hebben we wel veel onderhoud aan. Ik maai zo'n 13 velden per dag en daarnaast verzorgen we het groen onderhoud van eigenlijk alles binnen de hekken bij de clubs. In de winter verzorgen we dus de plantsoenen van de sportaccommodaties. Hierbij kun je denken aan het snoeien van bomen enzo. Daarnaast worden we 's winters door het BAT ingehuurd om zout te strooien. Het BAT heeft 18 grote vrachtwagens, die kunnen niet in de binnenstad komen en wij wel met onze kleinere tractoren. Deze winter periode beginnen we om 4 uur 's ochtends en gaan we met onze tractoren de openbare weg (busroutes en fietspaden) op om te strooien.

Vertel eens wat over je achtergrond?
Ik heb een hoveniersdiploma, dus ik ben vakbekwaam hovenier. Daar heb ik bij deze baan wel profijt van met bijvoorbeeld het bomen snoeien. Vóór deze baan bij Onderhoud heb ik trouwens bij de Plantsoenendienst van de Gemeente Tilburg gezeten, bij afdeling Publieke Werken maar die bestaat nu niet meer. Toen dit werk werd uitbesteed, ben ik gelukkig bij het Sportbedrijf terecht gekomen. Kon ik toch lekker in het groen blijven!

Waarom vind je het werken in de buitensector leuk?
Ik ben echt een buiten-mens, vind het heerlijk om buiten te zijn. Hou ook van het groen. Ik zit eigenlijk nooit achter een computer, het moet af en toe om onze verlofkaarten bij te houden. Vroeger hadden we een assistente die dat voor ons regelde! Geen een van m'n collega's is een binnen-mens.

Wat vind je belangrijk aan je werk?
M'n collega's, heel fijn dat ik er goed mee overweg kan. Het heeft wel eens gehaperd toen we 2,5 jaar geleden van 3 ploegen en 3 locaties (Noord, West en Zuid) naar 1 ploeg en 1 locatie in Zuid zijn gegaan. Met deze herindeling hoefde er minder transport gereden te worden en hoefde er maar 1 locatie te worden gehuurd.. Ik ben ook wel trots op ons machinepark: het zijn ook vrij veel nieuwe machines en deze moeten goed worden gebruikt. Veel tractoren, maaimachines, prikrollen, veegmachines voor de kunstgrasvelden, kleine tractoren: we hebben van alles!

Wat is het grappigste wat je hebt meegemaakt op het werk?
Och ik heb al genoeg meegemaakt met die mannen! Van alles! Maar kan zo niets verzinnen…. Ik ga er nog over nadenken ;-)

Verder Lezen