Sport in Tilburg
»
»
»

Medewerker aan het woord #18

15-8-2019 10:08:00

Medewerker aan het woord #18

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Brenda Bottema. Zij werkt bij Recreatiebad Stappegoor en kent het zwembad als geen ander. Lachen samen met collega's vindt ze erg belangrijk. Maar ook buiten het werk, maakt ze graag plezier met collega's. Het WK zaalvoetbal ambtenaren is daarom elk jaar één groot succes!

Sinds wanneer werk je bij het Sportbedrijf?

"Al 13 jaar werk ik bij Recreatiebad Stappegoor. Ik ben ooit begonnen als toezichthouder tijdens mijn stage voor vakantie activiteiten. Ik volgde de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC. Daarna ben ik gevraagd om hier te komen werken. Naast toezichthouden, heb ik ook een tijdje zwemlessen gegeven. Voor zowel volwassenen als kinderen. Helaas lukt dit niet meer met mijn knieën. Sinds 2,5 jaar werk ik ook een aantal uur voor de afdeling Ondersteuning & Ontwikkeling van het Sportbedrijf. Hier stuur ik 2 medewerkers aan die aan het participeren zijn. Zij controleren de buitensportvelden in de gemeente. Ik zorg ervoor dat de roosters klaar zijn en ben het eerste aanspreekpunt. Komend seizoen ga ik voor het eerst structureel een dag op de Drieburcht werken. Na al die jaren een andere accommodatie, dat is ook leuk!"

Waarom vind je het werken bij Recreatiebad Stappegoor zo leuk?

"Ik vind het werken met mensen erg leuk. Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat mensen het naar hun zin hebben, dat ze met een voldaan en prettig gevoel weer naar huis gaan. Ook onderling met collega's is het erg gezellig. We lachen veel en met sommige collega's werk ik ook al een heel aantal jaar. Dan weet je wat je aan elkaar hebt. We hebben veel leuke momenten samen meegemaakt. Zoals een aantal jaar geleden toen het heel veel had gesneeuwd. De rode familieglijbaan lag onder de sneeuw, en hier deden we nog een extra laagje bovenop. Zo leek het net een schans waar je van af kon springen. Dit hebben we even een scène gezet en daar een foto van gemaakt. Ik ben er natuurlijk niet echt vanaf gesprongen. ;)" 

Welke activiteit of welk evenement blijft je altijd bij?

"Ik vond het altijd heel tof om met Spring Break te werken. Spring Break was een zwemfeestje georganiseerd door studenten uit Tilburg. Met heel veel dj's tot 8/9 uur in de ochtend werken. Het was altijd kei hard werken, maar er hing een super leuke sfeer. Ontzettend gezellig om twee nachten achter elkaar te werken. Ook heb ik het 20-jarig bestaan van Stappegoor mee georganiseerd. Een weekend met allerlei leuke activiteiten voor zowel de medewerkers als onze bezoekers. Zo kwam er een bekende danser een workshop geven en hadden we een DJ."

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt op het werk?

"Het is dan wel niet helemaal op het werk, maar wel met collega's ván het werk. Samen met collega's uit verschillende teams van het Sportbedrijf hebben we meegedaan aan het WK zaalvoetbal voor ambtenaren. Dit is een wereldwijd toernooi met meer dan 200 teams uit  54 landen. Dit toernooi vindt elk jaar plaats in Groenloo, Nederland. Het eerste jaar zijn we 2e geworden, en afgelopen jaar 9e. Ook dit jaar doen we weer mee. Super leuk, en goed voor de teambuilding!"

Verder Lezen

Schans springen;)

Sportbedrijf Tilburg