Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #22: Nard Beekmans

11-12-2019 14:57:00

Medewerker aan het woord #22: Nard Beekmans

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Nard Beekmans. Hij is een gemotiveerde fietser en is teamleider van de afdeling exploitatie en beheer in de Reeshof. Als teamleider binnen het Sportbedrijf was hij vanaf het begin betrokken bij de bouw van het  T-Kwadraat en de Ireen Wust IJsbaan. "Toen ik tijdens de opening zag hoe het mooi het was geworden, was ik wel trots"  

Loopbaan bij Sportbedrijf Tilburg

"Ik werk nu 21 jaar bij het Sportbedrijf. In 1998 ben ik het sportbedrijf binnen gekomen als bedrijfsleider van het IJssportcentrum en Recreatiebad Stappegoor. Voorafgaand aan deze baan werkte ik in Rotterdam, waar ik manager was van het accommodatiebeheer van sportverenigingen. Van 2002 tot 2012 ben ik teammanager binnensport geweest. Toen was ik verantwoordelijk voor alle Tilburgse binnensport accommodaties, behalve de zwembaden. Daarna ben ik nog een tijdje teammanager van het gebied Stappegoor geweest. Hieronder vielen toen: Recreatiebad Stappegoor, T-Kwadraat, het IJssportcentrum, de Ireen Wüst IJsbaan en de velden die daar omheen lagen. Vanaf februari 2014 ben ik teamleider in de Reeshof geworden. Hier ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van het personeel van de sporthallen, gymzalen en Zwembad Reeshof. Ook ben ik eerste aanspreekpunt voor de buitensportverenigingen met betrekking tot facilitaire zaken."  

Bouw van T-Kwadraat en de Ireen Wüst IJsbaan

Gedurende zijn 21 jaar bij Sportbedrijf Tilburg heeft hij diverse bijzondere momenten meegemaakt. "Wat ik ontzettend leuk vond, is dat ik vanaf het allereerste begin volledig betrokken ben geweest bij de bouw van T-Kwadraat en de Ireen Wüst IJsbaan. Ik heb dat helemaal mee mogen bedenken en ontwikkelen, dus dat was wel echt heel gaaf om te doen. De opening van de Ireen Wüst IJsbaan was ook heel mooi om mee te maken. Ireen Wüst was hier toen zelf bij en ook oud schaatser Carl Verheijen was aanwezig. Dit was ook een mooie samenwerking met de evenementenafdeling van de Gemeente Tilburg. Toen ik tijdens de opening was en zag hoe mooi het was geworden, was ik wel trots."  

Diversiteit

"Wat mijn werk zo leuk maakt is het werken met mensen en de diversiteit. Elke dag is anders. Het ene moment ben ik bezig met een vertegenwoordiger van schoonmaakmiddelen, het andere moment zit ik rond de tafel over de aanleg van een kunstgrasveld. Ik sta in contact met verschillende mensen zowel intern als extern en er zijn dus veel verschillende situaties waarin ik terecht kan komen. Dat maakt mijn werk leuk."  

Sportieve hobby's

In december wordt het ONK kortebaan zwemmen in Sportcomplex Drieburcht georganiseerd. Mede daarom staat deze maand de zwemsport centraal. Nard heeft enige ervaring met de zwemsport. "Dat is het voordeel van werken boven een zwembad. Toen ik boven Recreatiebad Stappegoor werkte, ging ik 4 of 5 keer per week in mijn lunchpauze zwemmen. Ik zwom dan vaak 1000 of 1500 meter. Dit deed ik vooral om fit te blijven. Ik deed toen namelijk aan golf, maar had verder geen lichaamsbeweging. Inmiddels ben ik weer meer gaan sporten en doe ik aan wielrennen en mountainbiken. Dit doe ik drie keer per week." Buiten het fietsen en zwemmen om heeft Nard ook andere sporten beoefend, namelijk golf, volleybal, voetbal en tennis. Ook skiet hij al bijna 45 jaar.  

Wij willen Nard bedanken voor het interview en wensen hem nog veel succes bij Sportbedrijf Tilburg.

Verder Lezen