Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #23: Dragan Kokotovic

15-1-2020 15:14:00

Medewerker aan het woord #23: Dragan Kokotovic

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je maandelijks kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Dragan Kokotovic. Hij is Buurtsportmedewerker en is voornamelijk werkzaam in Tilburg Zuid. Ook is hij coördinator van de scholarshippers van de Krajicek Foundation “Ik vind het mooi om jongeren kansen te geven.”

Van sportinstructeur naar buurtsportmedewerker

Dragan is opgegroeid in Bosnië en is in zijn jeugd naar Nederland gekomen. "Hier heb ik na de middelbare school de opleiding Sport en Bewegen gevolgd. Na mijn opleiding heb ik diverse banen gehad, waaronder als fitness instructeur en als tennisleraar. Ik vond het altijd leuk om in de sport te werken. Via kennissen ben ik bij het Sportbedrijf in Tilburg terecht gekomen en ging ik als buurtsportmedeweker aan de slag. Ik werk in stadsdeel Zuid. Ik ken de jongeren in deze wijk inmiddels erg goed, de vertrouwensband is heel groot. Het is super om ze te zien opgroeien. Sommige van hen heb ik ook een baan geholpen. Dat vind ik echt mooi aan mijn werk. Daarnaast ben ik coördinator van de Krajicek Playgrounds in Tilburg." Een Playground is een plek in de wijk waar iedereen welkom is. Buurtbewoners ontmoeten elkaar ontmoeten, de kids rennen vrolijk rond. Op de Playgrounds worden de leukste sportactiviteiten georganiseerd, onder deskundige begeleiding van buurtsportmedewerkers en scholarshippers.  

Krajicek Playgrounds

In Tilburg zijn er 4 Krajicek Playgrounds. Een in het centrum, een in de Reeshof, aan de Generaal Smutslaan en in het Westerpark. De activiteiten op deze sportveldjes worden begeleid door Scholarshippers. Een scholarshipper vervult op een Krajicek Playground een rolmodel voor de andere kinderen in de wijk. Ze organiseren voor 100 uur sportactiviteiten op de Playground. In ruil daarvoor krijgen scholarshippers een studiebeurs. Op deze manier staan er gemotiveerde positieve jongeren uit de wijk die zelf inspirerend zijn voor andere kinderen in de buurt. Dragan is coördinator van deze scholarshippers in Tilburg. "Dit houdt in dat de jongeren altijd op intake bij mij komen. Daarnaast begeleid ik ze ook als coach. Ik laat ze zo veel mogelijk zelfstandig activiteiten op de velden organiseren, maar ben er altijd voor hulp en feedback. Er worden ook speciale coaching dagen vanuit de Krajicek Foundation georganiseerd. Ook zijn er vanuit de Foundation een 5tal grote, landelijke events op jaarbasis. Van voetbal tot basketbal. Vanuit Tilburg gaan we hier vaak met een grote delegatie naartoe. Buurtsportwerkers, scholarshippers en heel veel kids. Tilburg is echt goed vertegenwoordig tijdens dit soort events. "

Racketsporten

Laatst is Dragan met een groepje vanuit Buurtsport gaan virtual squashen en soccer squashen. Twee vrij nieuwe vormen van squash die je in Tilburg kunt beoefenen bij Sportcomplex T-Kwadraat. "De kids vonden het echt super leuk. Het is ook een keer wat anders dan een potje voetbal op het veld. Zelf heb ik ook een enorme passie voor squash. Ik heb een tijdje meegedaan aan een squash competitie. Ook heb ik veel getennist en ben ik tennisleraar geweest. Racketsporten zijn wel echt mijn ding. Ook heb ik vroeger getafeltennist. Ik vind het dus niet alleen leuk om in de sport te werken, maar ook daarbuiten veel met sport bezig te zijn." Wij wensen Dragan nog een hele mooie sportcarrière toe!

Wij wensen Dragan nog een hele mooie sportcarrière toe!

Verder Lezen