Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #25: Robin Breuer

21-4-2020 13:49:00

Medewerker aan het woord #25: Robin Breuer

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Robin Breuer. Naast fanatiek Crossfitter is hij combinatiefunctionaris bij Sportbedrijf Tilburg. Hij geeft vier dagen per week gymles bij Basisschool Meander. In deze rare tijd zorgt hij er op verschillende manieren voor dat leerlingen, maar ook crossfitleden, in beweging blijven.

Robin werkt sinds mei 2017 als combinatiefunctionaris bij het Sportbedrijf. Daarvoor deed hij de opleiding ALO op de Fontys. Tijdens zijn afstudeerstage bij Basisschool de Triangel werd hij door de toenmalige combinatiefunctionaris daar getipt voor een functie binnen het Sportbedrijf.
"Bij de sollicitatie moest ik middels een proefles laten zien dat ik competent genoeg was om bij het Sportbedrijf te mogen werken. Dit is gelukt en ben ik via enkele andere scholen nu alweer 1,5 jaar werkzaam bij Basisschool Meander."

Wat Robin zo leuk vindt aan zijn werk is de diversiteit ervan. "Ik geef aan alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van Basisschool Meander twee keer in de week gymles. Dit zorgt ervoor dat ik alle leerling van de gehele school ken, dat is echt fantastisch. Je merkt al snel wie broertjes en zusje van elkaar zijn.
Een gymzaal biedt duizenden mogelijkheden. Elke dag, elke les is anders. Hier kan ik echt mijn creatieve ‘ei’ in kwijt. Wanneer het lekker weer is ga ik met de leerlingen buiten sporten."

Naast de gymlessen is Robin (mede)verantwoordelijk voor alle zaken omtrent bewegingsonderwijs bij Basisschool Meander. Denk hierbij aan sportdagen, sponsorlopen en vakantietoernooien. "Zo organiseren we ook samen met verenigingen regelmatig clinics op school. Het is erg mooi als je daarna hoort dat leerlingen lid zijn geworden van die vereniging!"

Teamplayer

Maar Robin benadrukt dat hij het niet alleen doet. "Ik ben onderdeel van twee geweldige teams. Het ene team is het team van de basisschool zelf. Je kan super toffe initiatieven hebben maar als je dit niet samen met het team doet, kom je nergens. Zij zijn misschien wel het belangrijkste binnen mijn functie. Want goed bewegingsonderwijs moet je met de hele school dragen. Anders kun je niks bereiken.
Het andere team waar ik onderdeel van ben is het Sportbedrijf. Met het Sportbedrijf aan mijn zijde heb ik oprecht het gevoel dat de mogelijkheden oneindig zijn. Er wordt altijd in oplossingen gedacht. Dit geeft mij erg veel vertrouwen waardoor ik echt plezier in mijn werk heb. Het is fijn dat je weet dat je er niet alleen voor staat en dat maakt het werk nog leuker… Eigenlijk kan ik pagina’s vol schrijven met alles wat ik zo leuk vind aan mijn baan!"

Crossfit en FIFA

In zijn vrije tijd is Robin een fanatieke CrossFitter. "Het is een effectieve trainingsmethode waarbij wordt gewerkt met continu gevarieerde, functionele beweginge, uitgevoerd op een hoge intensiteit. Het is een sport die ik 4/5 dagen in de week beoefen bij CrossFit club Piushaven. Hij is hier ook fitness instructeur. Nu in deze 'Corona tijd' hou ik mezelf thuis bezig door verschillende work-outs te doen en te bedenken. Deze thuis work-outs worden vervolgens ook gedeeld met de leden."
Naast al dat sporten houdt Robin ook van wat ontspanning. "Mijn lichaam heeft ook rust nodig. Wat ik heel mijn leven al graag doe is het spelen van FIFA op de Xbox. Ik vind het fantastisch om te zien dat in deze tijd het e-sporten helemaal op bloeit. Zo zijn er verschillende toernooien waar aan mee kan worden gedaan. Niet alleen met FIFA maar bijvoorbeeld ook met race spellen. Zo is Max Verstappen met allerlei andere professionele autocoureurs momenteel online actief."
Robin vindt gamen leuk, maar doet het wel met mate. In deze tijd heeft hij ook een nieuwe hobby ontdekt: puzzelen! En daarnaast gaat hij regelmatig wandelingen maken met zijn vriendin en hun hond.

Gymles geven tijdens de Coronacrisis

Nu veel leerlingen thuis zitten is het moeilijk om gymles te geven. Robin geeft nu 1 uur per dag gymles aan de kinderen die wel op school zijn. Maar daarnaast zit hij niet stil. Samen met de andere gymdocenten van het Sportbedrijf hebben ze verschillende ideeën uitgewerkt om de leerlingen alsnog lekker in beweging te krijgen. "Zo hebben we een maand lang elke dag een beweegchallenge en een kennisvraag op de sociale mediakanalen van ons beweegteam geplaatst. De beweegchallenges zijn simpele spelletjes/opdrachten die je thuis kan uitvoeren. De kennisvragen zijn vragen waarbij je moet antwoorden met behulp van het beweegalfabet. Elke letter uit het beweegalfabet staat voor bewegingsopdracht. Zo kunnen de kinderen de vragen beantwoorden."
Deze beweegchallenges en vragen zijn allemaal terug te kijken op de social media kanalen van Beweegteam Onderwijs en op youtube (Sportbedrijf Tilburg).

Maar dit is niet het enige wat de gymdocenten hebben bedacht. Zo bedachten ze een beweegbingo, een thuis gymles en de Tilburgse @home Koningsspelen.
"De échte Koningsspelen zouden dit jaar op vrijdag 17 april plaatsvinden. Helaas kon deze niet doorgaan dit jaar. Maar Nour, die ook een combinatiefunctionaris is binnen het beweegteam, heeft een speciale Koningspelen voor thuis ontwikkeld. De leerlingen konden dan met allerlei attributen van thuis met het gezin als nog de Koningsspelen houden. Hier was veel aandacht voor, ze zijn zelfs op NOS en Omroep Brabant geweest!"

Robin hoopt binnenkort weer gewoon in de gymzaal te kunnen staan met zijn leerlingen. "Het mooiste om te zien is dat de leerlingen met rode koppen van zweet en een glimlach van oor tot oor uit de gymzaal lopen na een gymles. Daar doe ik het voor!"

Verder Lezen