Sport in Tilburg
»
»

Medewerker aan het woord #26: Cathy Kleve

25-6-2020 09:21:00

Medewerker aan het woord #26: Cathy Kleve

medewerker aan het woord

In deze rubriek maak je kennis met één van de werknemers in de Tilburgse sportwereld. Vandaag is het woord aan Cathy Kleve. Ze is verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Tilburg. Het doel is sportverenigingen te helpen bij hun ambitie. In haar functie probeert ze sportclubs te verbinden met talent en tijd van het Tilburgse bedrijfsleven. In haar vrije tijd stapt ze het liefst op haar fiets. "Lekker buiten, de wind langs je oren en uren wielrennen… heerlijk!"

Cathy werkt sinds 2014 bij het Sportbedrijf. Ze vertegenwoordigt Sport Support Tilburg, onderdeel van team Verenigingsondersteuning. "Als een sportvereniging een vraagstuk heeft probeer ik een Tilburgs bedrijf aan hen te koppelen zodat zij met hun expertise kunnen helpen. Dus we helpen niet met een zak geld, maar zetten in op het delen van talent en tijd van het Sport Support netwerk. Als je het bedrijfsleven bevraagt op hun expertise en dat combineert met hun passie voor sport krijg je een fantastisch netwerk waarbij de kracht van de stad zichtbaar wordt."

Energie van verbinden en organiseren

"Ik krijg vooral energie als ik mag bedenken, organiseren, verbinden en bemiddelen. Of het nu gaat om een zakelijk netwerkevent op de fiets of het samenwerken aan ambitieuze doelen met partners in de stad. Die elementen vormen altijd al de rode draad in de banen die ik heb gehad en zo ben ik ook bij het Sportbedrijf terecht gekomen. Ik mocht Sport Support Tilburg beter gaan neerzetten. Mooi om van begin af aan te bouwen aan een mooi bedrijvennetwerk dat haar energie aan de Tilburgse sport geeft. We zijn al wat jaren verder en er is heel wat kennis gedeeld. Of het nu vragen met een juridische, financiële, communicatieve of bouwkundige achtergrond betreft er is altijd wel een partij die de benodigde kennis in huis heeft en graag wil adviseren.
Cathy geniet van de diversiteit van haar baan. "Iedere dag is weer anders. De diversiteit zit in de verschillende uitdagingen van clubs, het meedenken en werken in verschillende projecten en dat je het samen met de stad doet. Hierdoor kom je toch net wat verder.. Samen met partners in de stad kom je vaak tot oplossingen die niet direct voor de hand liggen en waardoor je voor de ander echt het verschil kunt maken. Dat, in combinatie met een ontzettend gaaf team waar ik onderdeel van ben." Dat geeft energie!

Werk in coronatijd

"Het is voor iedereen een rare tijd en ook ik heb mijn weg moeten vinden", aldus Cathy. "Verenigingen lagen stil, projecten staan on hold en ook externen verleggen soms prioriteiten. Maar juist nu ontstaat er ook ruimte voor nieuwe ideeën, poppen er net andere vragen op en geef je een draai aan je werkzaamheden. Denk aan de vlucht die het beeldbellen heeft genomen en welke mogelijkheden dit biedt voor verenigingen die elkaar nog niet fysiek kunnen ontmoeten. Wij ondersteunen verenigingen bijvoorbeeld bij het inrichten van bijeenkomsten met digitale middelen. Of denk aan initiatieven die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verspreiden van voedselpakketten. Dit doe je samen met je collega's en de stad."

Plekken ontdekken met de fiets

Naast haar werk brengt Cathy veel tijd door op haar fiets. "Ik word blij van verschillende sporten, maar de meeste vrije tijd spendeer ik toch op mijn fiets, lekker buiten, de wind langs je oren en uren wielrennen... Ook in deze coronatijd een hele fijne bezigheid! Er zijn zoveel gave plekken te ontdekken, of dat nu privé is of voor werk, alleen of met een groep.. Altijd goed!
Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om de sportteams van mijn drie meiden te begeleiden. De ene keer als hockeycoach of -trainer, de andere keer werk ik me op tot de feestcie."

Mooie momenten

"In zowel werk als met sporten heb ik veel mooie of grappige momenten meegemaakt. Om bij het fietsen te blijven: ik organiseer wel ooit netwerkevents op de fiets en dan kun je vooraf alles tot in de puntjes organiseren... Maar zodra je volgauto juist dan in een greppel belandt dan is dat heel onhandig, haha. Gelukkig werd de auto er binnen een kwartier weer uitgetrokken, omdat er toevallig een boer op een tractor voorbij tuft in het meest afgelegen stukje Nederland. Achteraf kun je er hard om lachen.
En er zijn zoveel momenten om écht trots op te zijn. Denk aan een zaal vol verenigingsbestuurders die door een Sport Support partner worden bijgepraat op de belangrijkste juridische actualiteit. Of dat partners die je samenbrengt de energie óók voelen en de handen ineen slaan om een gezond en groen programma voor kinderen op te tuigen. Dat is mooi… zo doen we dat in Tilburg."

Verder Lezen